FEYENOORD A1 WINT MEER DAN ALLEEN DRIE PUNTEN TEGEN PSV A1

Feyenoord A1 heeft dankzij een knappe overwinning op PSV A1 al vroeg in het seizoen afstand genomen van de Eindhovenaren. De 1-2 zege tegen PSV betekende de tweede competitiezege. Voor de Eindhovense ploeg was het de tweede nederlaag, wat de kloof op de ranglijst op zes punten bracht in het voordeel van de ploeg van Henk Fräser. Feyenoord B1 boekte voor de derde keer in een week een gemakkelijke bekerzege, dit keer tegen Willem II: 0-5.

FEYENOORD A1

Feyenoord heeft de zware seizoensopening zonder averij op te lopen doorstaan. De Rotterdammers boekten vorige week nog een zwaarbevochten overwinning tegen Vitesse. Zaterdag kreeg Feyenoord de zege ook niet cadeau van PSV, maar belangrijker was dat de ploeg van Henk Fräser voor de tweede maal won en op de ranglijst afstand nam van concurrent PSV. ‘En daar ben ik uiteraard tevreden over’, zegt de oefenmeester. ‘Daarbij hebben we tegen Vitesse en PSV verdiend gewonnen, al was het niet altijd makkelijk.’
75 minuten lang was het tegen PSV wél makkelijk. Tot een misverstand van doelman Stef Doedee en verdediger Gianni Zuiverloon PSV terug bracht in de wedstrijd. Zuiverloon werkte de bal in eigen doel wat het geloof terugbracht bij de Eindhovenaren. Feyenoord beleefde een benauwd laatste kwartier waarin PSV veelal de lange bal hanteerde. Dat de thuisploeg uiteindelijk niet scoorde, was gezien het wedstrijdbeeld terecht. Feyenoord controleerde het duel vanaf de eerste minuut. De Rotterdammers creëerden kansen en gaven zelf geen mogelijkheid weg. Na 36 minuten kwam het overwicht ook in de score tot uiting door een treffer van Levi Marengo. Zeven minuten later scoorde Rico Kogeldans de 0-2.
Na rust bleef Feyenoord de sterkere ploeg, al was het overwicht van de eerste helft verdwenen. Toch was er tot het eigen doelpunt van Zuiverloon geen vuiltje aan de lucht. ‘De 1-2 maakte het nog spannend, maar al met al kan iedereen vrede hebben met dit resultaat’, aldus oefenmeester Fräser. Dinsdag speelt Feyenoord A1 opnieuw in de competitie. De Rotterdammers ontvangen dan thuis FC Utrecht.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Altheer (60. Dickhoff), Davids, Zuiverloon; Hammouti, De Haan, Vincken, Van Leeuwen; Kogeldans (70. Poot), De Guzman en Marengo.

FEYENOORD B1

Feyenoord B1 heeft zich op zeer eenvoudige wijze geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Na twee monsterzeges wonnen de Rotterdammers zaterdag gemakkelijk de derde poule-wedstrijd van Willem II: 0-5. De Rotterdammers scoorden in de drie wedstrijden in totaal 26 keer en kregen nul treffers tegen. De blijdschap zat bij trainer Cor Adriaanse daarom niet in de plaatsing voor de knock-out ronde, maar meer in het gemak waarmee zijn ploeg speelde. Waren de zeges met dubbele cijfers tegen de één klasse lager spelende ploegen RKC en Den Bosch nog geen maatstaf, de overwinning op Willem II was dat zaterdagmiddag wel. De Tilburgers spelen op hetzelfde niveau als Feyenoord, maar kwamen geen moment in de wedstrijd. ‘We hebben geen kans weggeven en handen vol kansen gecreëerd’, zegt trainer Adriaanse. ‘Het gemak verbaast me, want Willem II heeft een aardige ploeg. We speelden uitstekend pressievoetbal en laatste man Jordy Buijs speelde voor de verdediging. Daardoor hadden we telkens een man over, wat we optimaal uit konden buiten.’
De B1 stond bij rust met 0-2 voor door treffers van Kevin Wattamaleo en Michel Poldervaart. Na rust liep Feyenoord binnen vier minuten uit naar 0-4. Jerson Anes Ribeiro en Diego Biseswar verzorgden de doelpunten. Tien minuten voor tijd was het Wattamaleo die de 0-5 eindstand op het scorebord zette.
Volgende week start Feyenoord B1 aan de competitie met de derby tegen Excelsior.