MARENGO ZORGT VOOR OPLUCHTING BIJ WINNEND FEYENOORD A1

Feyenoord A1 heeft ook het derde competitieduel winnend afgesloten. Voor de derde maal won Feyenoord A1 met het minimale verschil van één doelpunt, dit maal tegen FC Utrecht: 1-0. De eindstand was echter geen terechte weergave van het duel, want Feyenoord domineerde negentig minuten lang tegen het massaal verdedigende Utrecht. Levi Marengo zorgde uiteindelijk voor de opluchting met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het was een heel moeilijke wedstrijd, sprak trainer Henk Fräser. Nog niet eerder dit seizoen zag hij zijn ploeg de tegenstander zo vastzetten. Wat hij ook nog niet eerder zag, was dat het enorme overwicht niet in de stand tot uitdrukking kwam. Feyenoord kreeg wel kansen tegen de Domstedelingen, maar het vizier stond niet op scherp. Jonathan de Guzman kreeg voor rust twee grote mogelijkheden, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Utrechtse doelman. De bezoekers kwamen er niet uit en beperkten zich tot massaal verdedigen.
Zestig minuten lang keek Fräser het aan voor hij besloot in te grijpen. Hij wisselde verdediger Dion Dickhoff voor middenvelder Frank de Haan om zo overal op het veld één tegen één te spelen. De keuze pakte goed uit, want na 75 minuten bezorgde Levi Marengo met zijn schot Feyenoord de zege.

‘Een hele opluchting’, zegt Fräser. ‘Het kwam als een soort bevrijding. We waren zó dominant, maar keken lang tegen de 0-0 aan. In de tweede helft speelden mijn ploeg een stuk agressiever en werden er meer loopacties gemaakt. Dat opgeteld bij die wissel maakte het mogelijk dat we de winnende maakten. Een moeilijke wedstrijd, maar we hebben absoluut verdiend gewonnen.’

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff (60. De Haan), Altheer, Zuiverloon, Hammouti; Van Leeuwen, Davids, De Guzman; Vincken, Kogeldans en Marengo.