SANTI KOLK BEZORGT EXCELSIOR LATE ZEGE

Santi Kolk bewijst al vroeg in het seizoen zijn waarde voor Excelsior. Nadat Feyenoords aankoop afgelopen vrijdag al scoorde tegen Sparta, was het woensdagavond weer raak. Zijn treffer in de negentigste minuut bracht Excelsior de al niet meer verwachte overwinning tegen Veendam: 2-3. Brett Holman en Mounir El Hamdaoui verzorgden de andere twee doelpunten.
Excelsior beleefde een zware eerste helft. Veendam was lange tijd de betere ploeg en zag dat ook beloond met de voorsprong. Ronald Hamming scoorde 1-0. De Rotterdammers, die zich herpakten na de slechte start, kwamen echter terug in het duel en namen zelfs de voorsprong door doelpunten van Holman en El Hamdaoui. De Veendammer Ronnie Pander scoorde voor rust 2-2, wat een terecht eindstand was na een enerverend duel. Kolk en Labinot Harbuzi dachten daar echter anders over, want eerstgenoemde schoot in de blessuretijd op aangeven van Harbuzi Excelsior naar drie punten.