Fanshop
Fanshop

ANTHONY LURLING OP HUURBASIS NAAR NAC BREDA

Anthony Lurling vertrekt met onmiddellijke ingang naar NAC Breda. De aanvaller maakt het seizoen op huurbasis af bij de Bredanaars, die geen optie tot koop bedongen. Eerder deze week ketste een overgang van Lurling naar Vitesse af. NAC opende daarna direct de onderhandelingen met Feyenoord. Beide clubs kwamen een huurperiode van tien maanden overeen. Lurling moet nog wel medisch goedgekeurd worden. Dat zal vrijdagochtend gebeuren.

Voor Anthony Lurling is de overgang naar NAC een uitkomst. De aanvaller kwam door de komst van Bart Goor en Gerson Magrão niet in plannen van Ruud Gullit voor dit seizoen voor. Donderdagmiddag sprak de Bosschenaar met NAC-trainer Ton Lokhoff, waarna spoedig een akkoord werd bereikt. Vrijdag wordt Lurling in Breda medisch gekeurd.

‘Nadat de overgang naar Vitesse afketste, heeft NAC pijlsnel gehandeld’, lichtte technisch directeur Mark Wotte de overgang toe. ‘Het is een goede oplossing. Bij NAC kan Anthony zich weer in de kijker spelen. Of het nou voor Feyenoord is of voor een andere club.’

Anthony Lurling arriveerde in de zomer van 2002 in Rotterdam. Sindsdien scoorde hij 8 goals in 57 competitieduels. Bij NAC wordt Lurling herenigd met Pieter Collen, die eveneens door Feyenoord is verhuurd. Ook de voormalige Feyenoorders Ronnie Stam, Levi Risamasu, Marcel Koning en Raphael Maitimo zijn actief in Breda.