Fanshop
Fanshop

DIRK KUYT DEBUTEERT IN ORANJE

Dirk Kuyt heeft vrijdagavond zijn debuut in het Nederlands Elftal gemaakt. De Feyenoorder viel tijdens een oefenduel tegen het nietige Liechtenstein direct na rust in voor Romano Denneboom, ook een debutant. Kuyt was vervolgens direct betrokken bij twee treffers van Oranje, dat uiteindelijk slechts met 3-0 zegevierde.

Oranje imponeerde in de Utrechtse Galgenwaard bepaald niet. Het elftal van Marco van Basten, die naast Kuyt en Denneboom ook doelman Stekelenburg en verdediger Boulahrouz liet debuteren, slaagde er niet in een hoog baltempo te hanteren. Dientengevolge werden maar weinig kansen gecreëerd tegen voetbaldwerg Liechtenstein. Alleen Mark van Bommel kon van dichtbij de score openen.

Ook na het invallen van Kuyt en oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk na rust ging het nauwelijks beter met het Nederlands elftal. Kuyt bracht met het van hem gebruikelijke arbeidsethos wel enig nieuw elan en was direct betrokken bij de tweede en derde Hollandse treffer. Veel indruk maakte Oranje - kort voor het cruciale WK-kwalificatietreffen met Tsjechië - echter niet.

NEDERLAND-LIECHTENSTEIN 3-0 (1-0)
Goals: v.Bommel (23), Ooijer (56) en Landzaat (78)

OPSTELLING NEDERLAND
Van der Sar (Stekelenburg/46); Boulahrouz,Ooijer,Bouma; Sneijder, v.Bommel (Landzaat/46),Zenden,Davids (vd.Vaart/46); Denneboom (Kuijt/46),vd. Bergh (John/46), Makaay (v.Hooijdonk/46)