Fanshop
Fanshop

FEYENOORD B1 WINT EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

Feyenoord B1 heeft de eerste competitiewedstrijd tegen Excelsior B1 winnend afgesloten. De ploeg van Cor Adriaanse was met 0-3 de sterkste in de Rotterdamse derby. Glenn Kobussen, Kevin Wattamaleo en Jordy Buijs verzorgden de treffers. Met de 0-3 eindstand kwamen de Kralingers goed weg, want Feyenoord verzuimde het om de vele kansen te benutten.

Trainer Adriaanse vroeg zich voor de eerste competitiewedstrijd af of zijn ploeg de goede lijn zou weten door te trekken. De B1 boekte de laatste weken drie eclatante zeges in het bekertoernooi en eindigde als poule-winnaar met een imponerend doelsaldo van 26 voor en 0 tegen. Toch was dat geen garantie voor succes in de competitie, benadrukte Adriaanse vooraf. Zijn ploeg pakte de woorden op en kwam nooit in de problemen in het eerste competitieduel met Excelsior. Het enige dat Adriaanse zijn ploeg achteraf verweet was het slordig omspringen met de kansen. ‘Maar we creëren ze wel, dat is ook belangrijk’, zegt Adriaanse. ‘De afgelopen weken heb ik gezien dat het wel goed zit met de afwerking. Het is niet iets om me druk over te maken.’

De eindstand bewees het gelijk van de oefenmeeester, want de 0-3 was afgetekend. Glenn Kobussen zorgde na 29 minuten voetbal voor de 0-1 na een knappe actie. Kevin Wattamaleo tekende na 44 minuten met afstandschot de 0-2 aan waarmee de wedstrijd gespeeld was. Een kwartier voor tijd was het Jordy Buijs die na een combinatie met Hanne Hagary de eindstand op het scorebord zette.

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee (76. Barends), Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Ribeiro, Wattamaleo; Biseswar, Hagary en Maayen (75. Tabas).