Fanshop
Fanshop

FEYENOORD C1 STERKTE IN ROTTERDAMSE BROEDERSTRIJD

Feyenoord C1 heeft de lastige eerste competitiewedstrijd tegen Excelsior C1 met 1-4 gewonnen. Tegen de Kralingers, waarvan veel spelers regelmatig meetrainen bij Feyenoord, was het voor trainer Michel Valke de vraag of de vriendschap tussen spelers van beide ploegen het resultaat zouden beïnvloeden. Dat bleek niet het geval waarmee Feyenoord de broederstrijd won. Louis Pedro (2x), Leroy Fer en Garry Mendes Rodrigues scoorden voor Feyenoord.

‘Het was de vraag hoe de jongens het zouden oppakken tegen hun vriendjes’, stelde Valke achteraf. ‘Het had in ons nadeel kunnen werken. Maar gelukkig ging de ploeg er goed mee om en werd er gewonnen.’
Dat er gewonnen diende te worden tegen de jongere tegenstander, was vanaf de aftrap al doorgedrongen bij de Feyenoorders. Na één minuut stond de 0-1 dan ook al op het scorebord. Louis Pedro schoot in op aangeven van Jordey van Dam. Amper uitgejuicht om die treffer scoorden de Kralingers na twee minuten voetbal de gelijkmaker. Feyenoord liet zich er niet door van de wijs brengen. Na 28 minuten werd Pedro gevloerd in het zestienmetergebied. Leroy Fer schoot de toegekende strafschop binnen: 1-2. Na rust liep Feyenoord via opnieuw Pedro, wederom op aangeven van Van Dam, uit naar 1-3. Na 53 minuten bepaalde invaller Mendes Rodrigues de eindstand op 1-4.

‘Een terechte uitslag’, oordeelt Valke. ‘De eerste helft was ik tevreden over het combinatiespel, maar de tweede helft ging het wat minder. Maar het belangrijkste is dat de eerste drie punten binnen zijn.’

Opstelling Feyenoord C1: Otten; Schenkeveld, Ramsteijn, Van Dam, Fer; Bruma, Wever (49. Mendes Rodrigues), Pedro; Sebrechts (56. S-Latef), Georginio (46. De Roon) en Cabral.