Fanshop
Fanshop

VINCKEN, MULDER EN ZUIVERLOON WEER GELIJK MET ORANJE ONDER 20

Oranje onder 20 jaar is er opnieuw niet in geslaagd om Slowakije te verslaan. Na de povere vertoning van afgelopen vrijdag (0-0) eindigde de terugwedstrijd opnieuw in een gelijkspel: 1-1. De Feyenoorders Tim Vincken en Dustley Mulder startten in de basis. Gianni Zuiverloon viel in. Feyenoorder Dion Dickhoff won eerder dit weekend met Oranje onder 19 met 1-0 van Griekenland.

Oranje onder 20 kon net als eerder het weekend niet imponeren in het vriendschappelijke duel met de Slowaken. De eerste helft kwam de thuisploeg terecht op voorsprong. Na rust speelde Nederland sterker, wat al meteen resulteerde in een treffer van Ron Vlaar. Het team van coach Wim van Zwam had hierna de kansen om het duel te winnen, maar de paal voorkwam drie keer een doelpunt op de inzetten van Otman Bakkal, Dwight Tiendalli en Christy Janga.

Dion Dickhoff won eerder dit weekend met Oranje onder 19 jaar van de leeftijdgenoten van Griekenland. De enige Feyenoorder in de selectie viel na 68 minuten in voor Kemy Augustien. Op dat moment stond de latere eindstand al op het scorebord: 1-0. Willem Janssen schoot in de eerste helft raak vanaf elf meter.

Opstelling Oranje onder 20 jaar: Theo Brack (FC Zwolle); Dwight Tiendalli (FC Utrecht), Hedwiges Maduro (Ajax), Tom Zoontjes (AZ), Urby Emanuelson (Ajax); Rick Kruys (FC Utrecht), Haris Medunjanin (AZ), Dustley Mulder (Feyenoord); Tim Vincken (Feyenoord), Prince Rajcomar (FC Utrecht), Ryan Babel (Ajax).

Wissels: 46. Ron Vlaar (AZ) voor Zoontjes; 46. Otman Bakkal (PSV) voor Rajcomar; 62. Christy Janga (AZ) voor Kruys; 80. Karim El Ahmadi (FC Twente) voor Vincken; 80. Gianni Zuiverloon (Feyenoord) voor Vincken.

Bron: www.knvb.nl