BART GOOR: ‘DIT WAS GEEN LEKKERE START’

Bart Goor en Thomas Buffel waren de eerste internationals van Feyenoord die maandag terugkeerden op het trainingsveld naast De Kuip. Beide Belgen speelden zaterdag teleurstellend gelijk in het WK-kwalificatieduel met Litouwen. ‘Dat was geen lekkere start’, blikt Bart Goor terug. ‘De 1-0 kwam als een bevrijding tegen het gegroepeerd spelende Litouwen. Maar de eerste kans die zij in de hele wedstrijd kregen was meteen raak.’

In België gaan de gedachten sinds zaterdag al snel terug naar twee jaar geleden. Toen werd de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije verloren. Mede door de slechte start kwalificeerde België zich niet voor het EK. Dit weekend werd er niet verloren, maar zo liet het gelijkspel tegen het nietige Litouwen zich wel voelen. ‘We hadden dit moeten winnen, want we waren de betere ploeg’, vindt Goor. ‘Litouwen zakte het hele duel terug en wij hadden moeite om er doorheen te komen. Na rust speelden we twintig minuten goed en scoorde Wesley Sonck 1-0. Dat kwam als een bevrijding. We waren lang op zoek naar dat doelpunt. Toen viel de gelijkmaker uit het niets… Dat was een behoorlijke domper.’
Het is pas de eerste wedstrijd houdt Goor zich voor. De start in de kwalificatiereeks is niet bepaald hoopgevend, maar de Belgen weten wat ze nu te doen staat. ‘We zullen ook punten in de uitwedstrijden moeten pakken’, zegt Goor. ‘Dit was pas de eerste wedstrijd. De start was niet lekker, maar de weg is nog lang.’