FEYENOORD B1 MOET TOT UITERSTE GAAN VOOR DE OVERWINNING

Feyenoord B1 heeft dinsdagavond een moeizame 2-1 overwinning geboekt tegen de leeftijdgenoten van Willem II. Feyenoord trof in de bezoekers een tegenstander die zijn huiswerk had gedaan. Twee weken geleden ging Willem II nog kansloos met 0-5 onderuit tegen Feyenoord in het bekertoernooi. De Tilburgers trokken er lering uit en dwongen Feyenoord tot het uiterste te gaan.

Feyenoord had zich twee weken geleden nog superieur getoond aan de opponent. De 0-5 zege was eclatant, maar niet eens een terechte weergave van het spelbeeld, want Feyenoord kreeg handenvol kansen. Zo veel mogelijkheden de ploeg van Adriaanse toen kreeg, zo weinig kreeg het er dinsdagavond. De Tilburgers zaten er voortdurend dicht op, waardoor Feyenoord niet aan voetballen toekwam. ‘We gingen daardoor de lange bal spelen, wat resulteerde in veel balverlies’, zegt de oefenmeester. ‘We hebben het moeilijk gehad, al hebben we in de tweede helft geen kans meer weggegeven. De jongens zijn tot de bodem gegaan om de drie punten te pakken.’

Willem II kwam op Varkenoord al na zeven minuten voor: 0-1. Jordy Buijs zorgde na twintig minuten voetbal voor de gelijkmaker. Een fraaie actie aan de rechterkant van Diego Biseswar bracht Feyenoord na rust op voorsprong. Zijn afgemeten voorzet kon Kevin Wattamaleo na 55 minuten inkoppen: 2-1.

‘Het was voor ons de eerste keer dat we echt tot het uiterste moesten gaan’, zegt Adriaanse. ‘In het bekertoernooi wonnen we alles eenvoudig en afgelopen zaterdag tegen Excelsior hadden we het ook niet moeilijk. Ik heb expres niet gewisseld, want deze ervaring is ook nuttig voor de jongens. Voetbal bestaat niet alleen uit talent, maar ook uit werklust. Dat hoort ook bij opleiden. Ik ben blij dat ze zich vandaag van hun goede kant hebben laten zien.’

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Biseswar, Anes Ribeiro; Hagary, Wattamaleo en Maayen.