ORANJE START KWALIFICATIEREEKS MET KNAPPE ZEGE TEGEN TSJECHEN

Het Nederlands elftal heeft de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië knap met 2-0 gewonnen. Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk verzorgde beide doelpunten. Dirk Kuyt speelde een uitstekende wedstrijd en leverde de assist bij de 2-0. Romeo Castelen completeerde de ‘Feyenoord-voorhoede’. De aanvaller speelde 74 minuten alvorens hij werd gewisseld voor Roy Makaay. Oud-Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst viel in.

Het enthousiaste Oranje kon lange tijd weinig creëren tegen de op de counter loerende Tsjechen. Na 33 minuten voetbal was het bij de eerste de best kans meteen raak. Kuyt combineerde met Van der Vaart, die Van Hooijdonk kon bedienen: 1-0. De bezoekers hadden na rust een optisch overwicht en kregen een aantal kansen. Jan Koller was dichtbij met een kopbal op de lat. In de slotfase kwam de ploeg van Marco van Basten een aantal maal goed weg. De Duitse arbiter Merk vergat Milan Baros een strafschop toe te kennen na een overtreding van John Heitinga. De scheidsrechter zag even later ook een overtreding van Nigel de Jong op dezelfde Baros over het hoofd. Na 84 minuten maakten Kuyt en Van Hooijdonk aan alle Tsjechische illusies een einde. Op de voorzet van de Feyenoorder kopte ‘Pi-Air’ binnen: 2-0.

Opstelling Oranje: Van der Sar; De Jong, Heitinga, Ooijer; Van Bommel, Sneijder, Van der Vaart (64. Boulahrouz), Davids; Kuyt, Van Hooijdonk (86. Van Bronckhorst) en Castelen (74. Makaay).