FEYENOORD B1 STRIJDEND TEN ONDER TEGEN AJAX B1

Feyenoord B1 heeft zaterdag tegen Ajax B1 een pijnlijke 1-3 thuisnederlaag geleden. De uitslag was geflatteerd, want Feyenoord deed voetballend niet onder voor de Amsterdamse leeftijdsgenoten. De wedstrijd, die in De Kuip plaatshad, werd na rust beslist toen Ajax door een blunder in de verdediging op 0-2 kwam. ‘Dat was het breekpunt’, aldus trainer Cor Adriaanse die zijn ploeg voor het eerst dit seizoen zag verliezen.

Feyenoord begon de wedstrijd met een achterstand. Althans, zo voelde het bij de Rotterdammers. Aanvoerder Jordy Buijs kreeg in de warming up een bal hard tegen zijn hoofd en kon niet spelen. ‘Dat was al meteen een tegenslag, want ik moest het elftal omgooien’, aldus trainer Adriaanse, die Buijs verving door Michel Poldervaart.
Het verlies deed zich vroeg in de wedstrijd voelen bij de Rotterdammers. Het was Ajax dat na twaalf minuten op voorsprong kwam door een treffer van John Goossens. De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar vielen er geen treffers.

Een defensieve blunder bij Feyenoord leidde in de tweede helft de nederlaag in. Ajacied Goossens kon na 55 minuten profiteren van een misverstand tussen verdediger Norichio Nieveld en doelman Erik Cummins. ‘Ze coachten elkaar niet. Die 0-2 kwam op heel slecht moment, want we zaten goed in de wedstrijd. Achteraf bleek dat doelpunt het breekpunt’, aldus Adriaanse. Want weer was het Goossens die als plaaggeest optrad voor de Rotterdammers. Na 61 minuten scoorde de Amsterdamse aanvaller opnieuw en besliste daarmee het prestigieuze duel. Meteen na het doelpunt volgde een aantal spectaculaire minuten met kansen voor beide ploegen. Feyenoord scoorde uiteindelijk de eretreffer, via Hanne Hagary. ‘Zeer teleurstellend’, zegt Adriaanse. ‘Natuurlijk zouden we een keer tegen de eerste nederlaag oplopen. Maar het is extra pijnlijk als dat tegen Ajax is.’

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee, Poldervaart (70. Tabas), Nieveld; Waisapij, Kobussen, Biseswar, Anes Ribeiro; Hagary, Wattamaleo en Maayen.