BORUSSIA DORTMUND HOUDT PUNT OVER AAN DERBY

Bert van Marwijk heeft met Borussia Dortmund een punt overgehouden aan de Revier-derby met Vfl Bochum. De streekgenoten sloten de wedstrijd met 2-2 af, wat een terechte uitslag was gezien het wedstrijdbeeld. Bochum domineerde de eerste helft, terwijl Borussia na rust heer en meester was. Met het gelijkspel behield Van Marwijk met Borussia zijn ongeslagen status in uitwedstrijden.
De thuisploeg was in het Ruhrstadion de eerste helft de beste ploeg. Bochum kwam terecht op voorsprong via Raymond Kalla. De thuisploeg verzuimde voor rust de score uit te breiden, wat Bochum in de tweede helft duur kwam te staan. In tien minuten tijd boog Van Marwijks Borussia de achterstand om naar een 1-2 voorsprong. Jan Koller en Ewerthon verzorgden de productie. Een eigen doelpunt van Guy Demel bracht een kwartier voor tijd de latere eindstand op het scorebord: 2-2. Borussia miste bij een 1-1 stand nog een strafschop via Peter Madsen, die zijn inzet gered zag.