Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JEPPE CURTH OPNIEUW TREFZEKER VOOR JONG FEYENOORD

Op Woudestein boekte Jong Feyenoord maandagavond een knappe 3-0 overwinning op Jong Utrecht. Het team van Mario Been en Henk Duut dankte de zege behalve aan de prima teamprestatie met name aan Jeppe Curth. De Deen ontwikkelt zich in rap tempo tot een zeer koele afmaker en scoorde tegen Utrecht alweer zijn achtste en negende doelpunt van het prille seizoen. 

Zonder eerste elftalspelers maar met hoofdcoach Ruud Gullit als altijd op de tribune begon Jong Feyenoord maandagavond wat onzeker aan het treffen met Jong Utrecht. De Domstedelingen, die in Richal Leitoe en Driss El Akchaoui twee oud-Feyenoorders in de ploeg hadden, oogden op voorhand fysiek sterker. Feyenoord had daarentegen een surplus aan technische vaardigheid in het elftal.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Noch Utrecht noch Feyenoord wist in het eerste gedeelte van het duel kansen te creëren. Het was des te opmerkelijker dat Feyenoord na een half uur middenveldspel de eerste goede aanval direct kapitaliseerde. Na eendrachtige samenwerking van middenvelders Van de Ouweland en Blonk kwam de bal precies in de loop van linksbuiten Elroy Lammers. Diens wegdraaiende voorzet werd door Jeppe Curth, dit seizoen scherper voor de goal dan ooit, prachtig in de verre hoek gekopt.

De openingsgoal gaf de Rotterdammers vertrouwen en er volgden meer kansen. Zo bood de sterk spelende aanvoerder Richard Blonk met een mooie assist met de knie een niet te missen mogelijkheid aan Jonathan de Guzman. De Canadees mocht alleen opstomen richting het doel van keeper Huiskamp, maar raakte oog in oog met de Utrechter bevangen door de zenuwen en schoot naast. Vlak voor rust was verdediger Mark van den Boogaart heel wat scherper toen hij na een hoekschop van Blonk profiteerde van de chaos in de Utrechtse defensie. Van dichtbij schoot de jeugdinternational raak, zodat het piepjonge Feyenoord met een comfortabele marge de kleedkamers kon opzoeken.

Na rust was Utrecht wat sterker. Het team van Koos van Tamelen ging vastbesloten op zoek naar een aansluitingstreffer. Feyenoord kwam mede dankzij de attent keepende Bas van Wegen echter nooit in zwaar weer terecht. In de 66e minuut bracht Jeppe Curth de zege definitief in Rotterdamse handen. De Deen nam een hoekschop van Richard Blonk – weer hij – in één keer op zijn rechtervoet en tekende daarmee voor zijn negende (!) goal in amper drie wedstrijden. En Jong Feyenoord gaat na de zege nog altijd fier en zonder puntverlies aan kop van de reserve eredivisie.

JONG FEYENOORD-JONG UTRECHT 3-0  (2-0)
1-0 Curth (31.)
2-0 V.d. Boogaart (44.)
3-0 Curth (65.)


OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Van Wegen; Bandjar, v.d. Boogaart, Zuiverloon, Artz; Jardim, Blonk, v.d. Ouweland (Addai, 79’), Lammers (Vincken, 66’); Curth en De Guzman

JONG UTRECHT
Huiskamp; Tiendalli, v. Steensel, El Akchaoui, Schaap; El Gaaouiri, Kruys, Bouma (Van Baarlen, 60’), Leitoe; Van der Biezen (Rossini, 79’) en Taki (Mooij, 60’)