STRIJDEND FEYENOORD A1 TEN ONDER IN ARENA

Feyenoord A1 is er niet in geslaagd om Ajax voor de tweede keer dit seizoen te verslaan in de Arena. De Rotterdammers verloren zondagmiddag met 2-1 van Ajax. Tim Vincken scoorde in de slotfase, maar er was te weinig tijd om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. ‘Ik ben altijd teleurgesteld na een nederlaag, dus ook na deze’, zegt trainer Henk Fräser. ‘Maar de ploeg heeft er alles aan gedaan, dan moet ik me er ook bij neerleggen.’

Henk Fräser was de laatste twee wedstrijden weinig te spreken over de inzet en strijdlust van zijn ploeg. In de rust van het met 4-2 gewonnen duel met Excelsior ontstak de trainer voor het eerst echt in woede. Een week later zag hij dat het beter ging tegen FC Groningen, maar de noorderlingen behaalden een verdiend punt. ‘Want zij deden er wel alles aan, waar wij dat soms nalieten’, sprak Fräser vorige week. Na de nederlaag tegen Ajax was er sinds weken weer eens wat van berusting te bespeuren bij Feyenoords trainer. Fräser: ‘Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar ik heb gezien dat de jongens er alles aan hebben gedaan. We hadden ook uitblinkers met Timon van Leeuwen en Jeffrey Altheer, die heel sterk speelden. Met dat in gedachten moet ik me er bij neerleggen.’

Ajax was in de eerste helft de betere ploeg. De Amsterdammers maakten het spel en kregen goede kansen. Het was doelman Stef Doedee die Feyenoord voor een grote achterstand behoedde. De uitblinkende sluitpost kon echter niet voorkomen dat Ajax de leiding nam. Emanuelson verzorgde na vijftien minuten de 1-0. Feyenoord kwam voor rust niet onder de druk uit, maar herpakte zich in de tweede helft. De ploeg van Fräser had meer balbezit, oefende druk uit op Ajax en kreeg zelfs wat kansjes. Maar voordat Feyenoord het overwicht kon vertalen in de gelijkmaker, volgde de beslissing aan de andere kant. Invaller Martina scoorde 2-0, een klap die Feyenoord niet meer te boven kwam. Tim Vincken verzorgde een minuut voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Rotterdammers niet.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff (80. Demeijer), Altheer, Zuiverloon, Hammouti (80. Holman); Van Leeuwen, Vincken, Davids (80. Lagas); Kogeldans (70. Kujovic), De Guzman en Marengo (70. Van de Veer).