RENTREE VAN HAAREN EN PARDO BIJ GELIJKSPELEND JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord heeft maandagavond tegen Jong ADO Den Haag in een doelpuntrijk duel voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden. Een trefzekere Jeppe Curth (twee keer) en een fantastisch doelpunt van Gerson Magrão konden de Haagse wilskracht niet breken: 4-4 eindstand. ADO kwam in de tweede helft terug van een 2-4 achterstand. Ramon van Haaren en Sebastián Pardo maakten na lange afwezigheid hun rentree en speelden elk een helft mee.

In februari van dit jaar viel Ramon van Haaren geblesseerd uit tegen AZ. De linksback trainde in de zomer door om op die manier zijn rentree te kunnen vervroegen. Vorige week wilde hij weer spelen in de Amstel Cup tegen VVV, maar iets zei het hem niet te doen. Al weken traint hij mee met het eerste, maar uit angst om te overhaasten kwam het nog niet tot speelminuten in Jong Feyenoord of het eerste. Maandagavond voelde het goed en durfde Van Haaren het aan. Na zeven maanden afwezigheid speelde hij weer mee. Hij hield het net als Sebastián Pardo, die ook maanden uit de roulatie was door een enkel- en hamstringblessure, bij één helft. Hun degelijke spel was maandagavond niet het belangrijkste, dat ze ‘heel’ bleven was voor beiden reden tot tevredenheid.

Van Haaren en Pardo hadden op voorhand een slechter duel kunnen kiezen om hun rentree te maken. Tegenstander ADO Den Haag vergaarde slechts één punt in drie wedstrijden, terwijl de Rotterdammers de eerste duels van de competitie winnend afsloten. Achtereenvolgens Excelsior, FC Volendam en FC Utrecht werden slachtoffer van de Rotterdamse dadendrang. Daarnaast was er het succes in de Amstel Cup, waar Feyenoord de derde ronde bereikte ten koste van eerstedivisionist VVV-Venlo. Maar zo eenvoudig als het duel op voorhand leek, zo moeilijk werd het in het Haagse Zuiderpark. Feyenoord keek al na achttien minuten tegen een achterstand aan. Nurse kopte de 1-0 binnen uit een voorzet die door Malek Malkowski verkeerd werd ingeschat.

Feyenoord was tot op dat moment geen moment in gevaar geweest, maar verloor na de Haagse treffer de grip op het duel. Malkowski maakte zijn fout goed door een fraaie afstandsknal van Pronk te redden. Toch was het Feyenoord dat zou scoren. Een afstandschot van de ongedekte Richard Blonk verdween na 38 minuten achter de Haagse doelman Van der Kaay. De Rotterdammers kwamen tegen de verhouding in zelfs nog op voorsprong. Het doelpunt was van ongekende klasse. Magrão begon op 25 meter van het Haagse doel een actie, soleerde zich langs vijf verdedigers om vervolgens af te ronden in de verre hoek: 1-2.

In de tweede helft leek Feyenoord het duel snel te beslissen. Jeppe Curth schoot na 47 minuten knap raak op aangeven van de goed spelende Mark van den Boogaart: 1-3. Een minuut later kregen de Hagenaars de gelegenheid om zich terug te knokken in de wedstrijd. Arbiter Steegstra kende ADO een discutabele strafschop toe wegens een vermeende overtreding van Van den Boogaart. ADO-speler Zandstra schoot vanaf elf meter de 2-3 binnen. Toch was er voor trainer Mario Been nog steeds geen reden om zich zorgen te maken. De Rotterdammers controleerden het duel en konden zelfs uitlopen naar 2-4 door een intikker van Jeppe Curth in de 72ste minuut. De wedstrijd leek voor de tweede keer op de avond gespeeld, maar weer was het Zandstra die het geloof terugbracht bij de Hagenaars door ruim tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken. ADO drong aan voor de gelijkmaker en zag de werklust vlak voor tijd beloond. Een benutte vrije trap van invaller Jungschlager bracht de 4-4 eindstand op het scorebord. In de slotfase drong de thuisploeg nog aan voor de zege, maar de winnende treffer bleef uit.

JONG ADO DEN HAAG-JONG FEYENOORD 4-4 (1-2)
1-0 Nurse (18.)
1-1 Blonk (38.)
1-2 Magrão (44.)
1-3 Curth (47.)
2-3 Zandstra (pen., 48.)
2-4 Curth (72.)
3-4 Zandstra (80.)