Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ZONDAG 3 OKTOBER, 14:30: FEYENOORD – FC DEN BOSCH

Een positieve week, oordeelde Ruud Gullit na de zege op Odd Grenland. Toch is de week pas echt ‘af’ met een overwinning op FC Den Bosch komende zondag. Daarmee kan Feyenoord met de derde zege in één week met een positief gevoel toewerken naar de lastige uitwedstrijd tegen Roda JC die over twee weken plaatsheeft. Met een complete selectie zijn de voortekenen voor het duel met de promovendus in elk geval gunstig.

Twee dagen geleden was het nog onderwerp van speculatie. Maar op vrijdag sprak niemand er meer over. De enige positie die ter discussie stond voor het duel met Odd Grenland was die naast Shinji Ono, centraal op het middenveld. Zou Bosschaart, Goor of Castelen sneuvelen? Of koos Gullit voor de meest waarschijnlijke optie en liet hij Ghaly op de bank? Feyenoords oefenmeester koos voor dat laatste en zag zijn keuze gerechtvaardigd in het duel met de Noren. Bosschaart speelde uitstekend en scoorde zijn eerste velddoelpunt als profvoetballer. En ook Goor betaalde het vertrouwen terug met goed spel en een fraai doelpunt. Hossam Ghaly kwam de laatste tien minuten in actie en bracht de Noren door zijn balverlies prompt in kansrijke positie. Het contrast tussen de uitblinkende Goor/Bosschaart en de nonchalance van de ongelukkige Ghaly was schrijnend. De Egyptenaar start waarschijnlijk zondag ook weer op de bank. Het positieve is in elk geval dat Ghaly weer inzetbaar is, want de laatste drie competitiewedstrijden ontbrak hij door een schorsing. Met de terugkeer van Ghaly kan Gullit over een complete selectie beschikken. De selectie doorstond het duel met de Noren schadevrij. Alleen de al langer geblesseerden Ramon van Haaren, Leonardo en Sebastián Pardo zijn vooralsnog niet inzetbaar.

De wedstrijd tegen FC Den Bosch moet de afsluiting worden van een succesvolle week. Feyenoord hervond afgelopen zaterdag het zelfvertrouwen na de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht. RBC Roosendaal werd weggespeeld met 0-4. Die avond werd er zelfvertrouwen getankt, sprak Bosschaart kort na de zege op Odd Grenland. Dat bleek, want de Noren werden kansloos gelaten. Een zege op FC Den Bosch is van groot belang, aangezien er volgende weekend geen competitievoetbal is. Een zege betekent de derde op rij in één week. De lach zal daarmee de komende twee weken regeren in De Kuip. Feyenoord weet wat het te doen staat.

DE TEGENSTANDER
Van FC Den Bosch hoeven dit seizoen geen wonderen te worden verwacht. De Brabantse promovendus heeft maar één doelstelling en dat is handhaving in de eredivisie. Oud-trainer Wiljan Vloet probeerde dat bij een eerdere gelegenheid tevergeefs met betonvoetbal te bewerkstelligen, huidig Den Bosch-trainer Henk Wisman gelooft meer in verzorgd voetbal. 

De omstandigheden waaronder Henk Wisman zijn karwei moet klaren zijn niet al te gunstig. Los van het feit dat het eerste seizoen in de eredivisie voor een promovendus traditioneel lastig is, beschikken de Bosschenaren van alle clubs op het hoogste niveau over de kleinste begroting.  Daarnaast vertrokken er met spelers als Stefan Jansen, Jan Michels en Maarten Schops veel ervaring uit De Vliert, zodat Henk Wisman het karwei met een wel heel jong team moet zien te volbrengen. Eigenlijk hebben alleen keeper Mampaey en de verdedigers Uneken en Volmer echt veel eredivisie-ervaring. Laatstgenoemde raakte onlangs tot overmaat van ramp ook nog eens ernstig geblesseerd en zal zondag zeker niet in actie komen.

Met onder andere zware nederlagen tegen AZ en Ajaz begon Den Bosch moeizaam aan het seizoen. Tegen Vitesse liet het elftal van Wisman onlangs in ieder geval zien wel degelijk op resultaat te kunnen spelen. In Arnhem, waar ook Feyenoord het erg moeilijk had, sleepten de Bosschenaren een mooie 0-0 uit het vuur. Desalniettemin is Wisman realistisch over de kansen van zijn elftal in De Kuip. ‘Feyenoord is een topploeg en wij hebben met een begroting van 4,2 miljoen euro het kleinste budget in de eredivisie…’, zo omschrijft hij het op voorhand te verwachten krachtsverschil. ‘Voor ons zou een gelijkspel zondag daarom een uitstekend resultaat zijn. We moeten de punten dit seizoen namelijk bij elkaar sprokkelen.’

Feyenoord – FC Den Bosch
Zondag 3 oktober om 14:30 in De Kuip
Scheidsrechter: Koopman

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Babos; Song, Saidi, Paauwe, Basto; Castelen, Ono, Bosschaart, Goor; Kuyt en Kalou.
FC Den Bosch: Mampaey; Verhaegh, Beekmans, Uneken, Snoyl; Van den Ouweland, Schulp, Biyadat, Haemhouts; Powel en Mghizrat

STATISTIEKEN

LAATSTE TIEN COMPETITIEONTMOETINGEN


17/3/2002 Feyenoord-FC Den Bosch 3-0
11/3/2000 Feyenoord-FC Den Bosch 3-0
2/5/1993 Feyenoord-FC Den Bosch 5-0
8/5/1988 Feyenoord-FC Den Bosch 1-4
7/12/1986 Feyenoord-FC Den Bosch 2-2


30/9/2001 FC Den Bosch-Feyenoord 0-0
13/8/1999 FC Den Bosch-Feyenoord 0-4
21/11/1992 FC Den Bosch-Feyenoord 1-5
6/12/1987 FC Den Bosch-Feyenoord 3-1
14/9/1986 FC Den Bosch-Feyenoord 1-1