Fanshop
Fanshop

FEYENOORD A1 VERLIEST AANSLUITING MET BOVENSTE PLAATSEN

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag voor de derde opeenvolgende keer puntverlies geleden. De Rotterdammers kwamen tegen AZ ondanks handenvol kansen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Uit de laatste drie wedstrijden werden twee punten behaald waardoor de achterstand op koploper Ajax is opgelopen tot vier punten. Feyenoord B1 won eenvoudig van ADO Den Haag, terwijl de C1 in de slotfase een punt veiligstelde tegen ADO: 3-3.

FEYENOORD A1


Het halve elftal kreeg de kans om te scoren, maar alleen Jonathan de Guzman slaagde erin. Omdat AZ uit de spaarzame mogelijkheden die het kreeg ook één keer scoorde, kwam Feyenoord A1 niet verder dan een gelijkspel. ‘En dat is teleurstellend’, zegt trainer Henk Fräser. ‘Want ik we hebben zeven of acht goede kansen gehad. Maar dit bewijst maar eens dat scoren misschien wel de belangrijkste kwaliteit in voetbal is.’
De oefenmeester baalde, maar er klonk berusting door in zijn woorden. De inzet tegen AZ was uitstekend, en juist daar ontbrak het de laatste weken nog wel eens aan. ‘We hebben goed gespeeld en ik kan niemand aanwijzen die heeft verzuimd’, zegt Fräser. ‘Het enige dat ik de jongens kan verwijten is dat ze de kansen niet hebben benut. Maar ook dat is voetbal.’
Voor rust kwam Feyenoord via De Guzman op voorsprong: 1-0. Feyenoord kreeg alle mogelijkheden om de scoren uit te bouwen, maar goed keeperswerk van de AZ-doelman en het falen in de afwerking voorkwam dat. AZ profiteerde er na 75 minuten van toen het 1-1 maakte. Jeffrey Altheer viel na 45 minuten uit met een enkelblessure.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff, Altheer (45. De Haan), Zuiverloon, Hammouti; Van Leeuwen, De Guzman, Davids; Vincken, Kogeldans (75. Van de Veer) en Marengo (75. Lagas).

FEYENOORD B1

Feyenoord B1 had zaterdagmiddag weinig moeite met ADO Den Haag. De 4-0 eindstand was al bij rust bereikt. In de eerste helft verloren de Hagenaars het duel tussen de 33ste en 40ste minuut. In die zeven minuten trof Feyenoord drie maal doel. ‘We speelden vooral in de eerste helft erg goed’, zegt trainer Cor Adriaanse. ‘De tweede helft was niet zo goed als de eerste, maar we gaven niks weg.’
En vooral daar was Adriaanse blij om. Met het gelijkspel tegen PSV nog in het achterhoofd hamerde Adriaanse de afgelopen week op concentratie. De Eindhovenaren mochten vorige week twee keer op voorsprong komen door persoonlijke fouten van Feyenoord. Tegen ADO beging Feyenoord niet diezelfde fout. ‘En dat vind ik een compliment waard, want bij een 4-0 voorsprong bestaat de kans dat er nonchalance insluipt’, aldus Adriaanse.
Kevin Wattamaleo bracht de Rotterdammers na elf minuten op voorsprong. Hanne Hagary liet de voorzet van Diego Biseswar lopen, waarna Wattamaleo eenvoudig kon binnenschieten: 1-0. Vanaf de 33ste minuut werd het tot de rust prijsschieten voor de Feyenoorders. Norichio Nieveld tekende voor 2-0, Jordy Buijs verzorgde drie minuten later de derde Rotterdamse treffer en Michel Poldervaart kon op slag van rust met een fraaie individuele actie de latere eindstand op het scorebord zetten: 4-0. In de tweede helft kreeg Feyenoord nog wel kansen, maar scoren zou het niet meer.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, Wattamaleo; Biseswar (65. R. Watamaleo), Hagary (60. Maayen) en Poldervaart.

FEYENOORD C1

Vooraf zou trainer Michel Valke verre van tevreden zijn geweest met een gelijkspel, maar na het duel met ADO Den Haag C1 toonde hij zich opgelucht met het behaalde punt: 3-3. ‘Al overheerst het rotgevoel, want we hebben een betere ploeg’, zegt Valke. ‘Maar over de hele wedstrijd gezien mogen we niet klagen met deze eindstand.’
Valke had zich diep in de blessuretijd al bijna verzoend met de eerste nederlaag van het seizoen, totdat Leroy Fer een afgeslagen bal op fantastische wijze met buitenkant rechts in de kruising schoot. Hij dompelde de Hagenaars daarmee in rouw en gaf de Feyenoorders het gevoel de morele winnaar te zijn. Dat was Feyenoord absoluut niet, want vooraf gezien was alleen winst voldoende tegen het op papier zwakkere ADO. ‘Maar we begonnen te slap, verloren teveel duels en veroverden te weinig de afvallende bal’, analyseert Valke. ‘Ik ben daar absoluut niet tevreden over. Kwalitatief gezien zijn wij de betere ploeg, maar ADO won het op inzet en strijdlust. Daar baal ik van.’
De bezoekers namen na een kwartier de voorsprong. Louis Pedro bracht Feyenoord na een half uur terug in de wedstrijd, nadat hij een fraaie solo bekroonde met een doelpunt: 1-1. Na rust kregen de Rotterdammers een strafschop nadat Jordy Clasie was gevloerd in het zestienmetergebied. Leroy Fer benutte het buitenkansje: 2-1. Daarna verloor de formatie van Valke de grip op het duel. Binnen twee minuten boog ADO een 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong. De Rotterdammers konden niks uitrichten en leken af te stevenen op de eerste nederlaag. Tot Fer met zijn fraaie schot alsnog een punt veiligstelde voor Feyenoord.

Opstelling Feyenoord C1: Otten; Schenkeveld, Ramsteijn, Van Dam, Nelom; Bruma, Mendes Rodrigues (35. Clasie), Sebrechts; Pedro, De Roon en Fer.