Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD EN UNICEF VERLENGEN SAMENWERKING VOOR ONBEPAALDE TIJD

Feyenoord en Unicef hebben hun samenwerkingsovereenkomst opengebroken en verlengd. Jorien van den Herik (president-commissaris Feyenoord Rotterdam N.V.) en Henk Franken (directeur Unicef Nederland) hebben zondagmiddag voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch hun handtekening gezet onder een nieuw contract, dat beide partijen voor onbepaalde tijd aan elkaar bindt. Feyenoord en Unicef zijn al drie jaar lang partners van elkaar. Gelijktijdig overhandigde Van den Herik namens Feyenoord een symbolische cheque ter waarde van 125.000 euro aan de directeur van Unicef Nederland.

Dit bedrag werd in het seizoen 2003/2004 bijeengebracht. Feyenoord bracht het bovengenoemde bedrag bijeen door een aantal speciale evenementen, waaronder het Feyenoord-Unicef Galadiner, de Kameraadjeswedstrijd tegen Excelsior en de Unicefloop.
Het geld zal worden besteed aan twee projecten in Ghana. Een deel van het bedrag wordt gebruikt voor het geven van voorlichting over AIDS in Ghana. Dat gebeurt door leerlingen van de Feyenoord Football Academy, die zijn opgeleid tot voorlichters en zo hun leeftijdsgenoten in Ghana kunnen wijzen op de gevaren van AIDS. Daarnaast zullen ook duizenden andere jongeren worden opgeleid tot voorlichter
Het andere deel van het bijeengebrachte geld wordt besteed aan een waterproject in het noorden van Ghana, waar Unicef 60 verouderde waterpompen zal herstellen en klaarmaken voor gebruik.