FEYENOORD B1 DOET GOEDE ZAKEN IN HEERENVEEN

Feyenoord B1 heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in en tegen Heerenveen: 0-2 overwinning. Door de zege op de Friezen, die vorige week nog met 3-0 te sterk waren voor Ajax, is Feyenoord samen met Ajax gedeeld koploper. Hanne Hagary en Ingmar Maayen verzorgden de treffers. Feyenoord C1 won ook, met 0-5 van RBC na een 0-0 ruststand. Leroy Fer was met drie doelpunten de man van de wedstrijd.

FEYENOORD B1

Feyenoord stond een zware krachtproef te wachten in Friesland, daar was iedereen vooraf wel van overtuigd. Toen de 0-2 na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond, volgde de conclusie dat van een echte krachtproef geen sprake was geweest tegen de nummer drie van de ranglijst. De Rotterdammers hadden met speels gemak gewonnen van een onmachtig Heerenveen. ‘En dat hadden we niet verwacht, gezien de zege van Heerenveen op Ajax vorige week’, zegt trainer Cor Adriaanse. ‘Ik ben hier heel tevreden mee, want we blijven nu gedeeld bovenaan staan met Ajax. En Heerenveen is achterop geraakt.’
In de eerste helft speelden de Rotterdammers goed, werden er kansen gecreëerd, maar bleef de terechte voorsprong uit. Na rust volgde de treffer wel. Hanne Hagary schoot knap in op aangeven van Diego Biseswar. De achterstand schudde Heerenveen wakker, maar tot kansen leidde het niet. Feyenoord bleef koel en kwam terecht op 0-2. Weer was het Biseswar die de assist verzorgde, nu kon invaller Maayen profiteren van de fraaie voorzet.
‘De komende twee weken spelen we niet door een kwalificatietoernooi, waar ik vier jongens voor moet missen’, zegt Adriaanse. ‘Ook daarom ben ik hier blij mee, want als je verliest en vervolgens pas weer over drie weken in actie komt, is dat heel vervelend. Nu winnen we en kunnen we met vertrouwen verder werken.’

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, Wattamaleo; Biseswar, Hagary (75. R. Watamaleo) en Poldervaart (70. Maayen).

FEYENOORD C1

Hij houdt er niet van, maar Michel Valke achtte het zaterdagmiddag noodzakelijk. Na een slappe eerste helft van zijn Feyenoord C1 gaf hij zijn team een donderspeech. Tegelijk wisselde hij twee spelers en deed hij enkele omzettingen in zijn elftal. Het bleek hét medicijn te zijn, want na de 0-0 ruststand liep Feyenoord C1 in de tweede helft weg bij RBC Roosendaal: 0-5 overwinning. ‘Ik doe het normaal niet en ben er geen voorstander van, maar vandaag moest ik wel wat harde woorden laten vallen’, zegt Valke. ‘De jongens moeten begrijpen dat ze bij Feyenoord spelen en dat het daarnaast niet zo makkelijk gaat als in de vorige teams waarin ze gespeeld hebben. Na rust moet ik de jongens een compliment maken, want ze hebben het goed opgepakt.’
Amper twee minuten na de thee was het al raak. Een fraaie aanval ging aan Feyenoords eerste treffer vooraf. Georginio gaf vanaf rechts voor op Fer, die de bal op zijn beurt breed legde op de trefzekere Jerson Cabral: 0-1. Een minuut later was het Fer die scoorde op aangeven van Louis Pedro: 0-2. Een vrije trap van Cabral (0-3), een benutte strafschop door Fer  (0-4) en opnieuw een treffer van Fer uit een rebound (0-5) bracht de eindstand op het scorebord.

Opstelling Feyenoord C1: Otten; Schenkeveld, Ramsteijn, Bruma, Nelom; Sebrechts (36. S-Latef), Wever (36. De Roon), Fer; Pedro (58. Clasie), Georginio en Cabral.