SAIDI’S TUNESIË PAKT PUNT NA TUMULTUEUZE SLOTFASE

Het was wachten op de derde treffer van Malawi, maar na negentig minuten had Tunesië toch een punt aan het WK-kwalificatieduel overgehouden: 2-2. Een tumultueuze slotfase met een rode kaart van Allan Kamanga (Malawi), twee Tunesische doelpunten in de laatste minuten en een invalbeurt van de uitstekend spelende Saidi bracht die eindstand op het scorebord. Het leidde tot onrust in Malawi, waar de politie met rubberen kogels op fans schoot en er meerdere gewonden vielen.

Het leek een kansloze missie te worden voor Tunesië. Na 37 minuten stond de thuisploeg met 2-0 voor door treffers van Russel Mwafulirwa en Emmanuel Chipatala. Malawi had de wedstrijd onder controle en drong aan voor de derde treffer. Karim Saidi keek het aan op de bank. Na ruim een uur mocht hij zijn opwachting maken in het veld nadat Khaled Badra door een blessure niet verder kon spelen. De Feyenoorder maakte een hectisch half uur mee, waarin hij overigens goed speelde. Tunesië kreeg een strafschop en zondaar Kamanga kreeg voor zijn overtreding de rode kaart. De strafschop werd gemist, maar de bezoekers kwamen toch nog terug. Doelpunten van Riadh Bouazizi (82ste minuut ) en Jahwer Mnari (90ste minuut) hielpen Tunesië alsnog aan een punt.

Tunesië schiet niet veel op het met resultaat. De ploeg van Saidi heeft slechts vijf punten aan vier wedstrijden overgehouden en moet de komende wedstrijden winnen om aansluiting te houden met Marokko en Guinee.