EERSTE INTERLANDDOELPUNT KUYT NIET GENOEG VOOR ZEGE

Het Nederlands elftal heeft de tweede kwalificatiewedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. Na de knappe 2-0 zege op Tsjechië van een maand terug, bleek het nietige Macedonië zaterdagavond een onneembare vesting. Dirk Kuyt scoorde na rust zijn eerste interlandgoal. De Katwijker begon net als Romeo Castelen in de basis. Ook oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk stond aan de aftrap.
Oranje had het de hele wedstrijd lastig in Skopje. In de eerste helft was het de thuisploeg die kansen kreeg, maar het vizier niet op scherp had. Op gelukkige wijze kwam de ploeg van Marco van Basten op voorsprong door een eigen doelpunt. Doelman Nikoloski sloeg de bal bij een hoekschop in eigen doel: 0-1. Twee minuten later was het al weer gelijk, nadat Pandev scoorde voor Macedonië. In de tweede helft maakte Kuyt zijn eerste treffer in zijn derde duel in het Oranje-shirt. Het bleek niet genoeg voor de zege, want de gevaarlijke Stojkov maakte nog geen vier minuten later gelijk. Een onmachtig Nederlands elftal had niet meer de kracht om nog een keer aan te zetten. Het eerste puntverlies in de kwalificatiereeks was daarmee een feit.