Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ERVAREN RKC KAN VERRASSEN

Na de relatief eenvoudige zege op Hearts wacht Feyenoord zondag in de eigen Kuip een ontmoeting met een team dat op alle fronten sterker zal zijn dan de Schotten donderdagavond waren. Want RKC Waalwijk is ook dit jaar weer een goed voetballende subtopper die altijd in staat is voor een verrassing te zorgen. Zo won de formatie van trainer Erwin Koeman al met liefst 4-0 bij NAC.

RKC nam afgelopen zomer met weemoed afscheid van trainer Martin Jol. De Hagenaar presteerde zes jaar lang met weinig middelen uitstekend in Waalwijk, maar zocht een nieuwe uitdaging. De erfenis van Jol kwam terecht bij Erwin Koeman.  Maar amper drie maanden later blijkt die prima opgewassen tegen zijn zware taak om de prestaties van zijn voorganger te evenaren. Ook Koeman toonde zich inmiddels een tacticus van formaat en, even belangrijk bij het financieel beperkte RKC, even creatief in het halen van elders overbodige spelers.

Feyenoord-huurling Alfred Schreuder is een voorbeeld van zo’n speler. De middenvelder, die bij Feyenoord niet meer op een basisplaats kon rekenen, toont nu wekelijks zijn waarde voor de formatie van Koeman. Zo heeft hij een belangrijke rol bij de begeleiding van een andere nieuweling, de beloftevolle PSV-huurling Jasar Takak. Samen met oudgediende Robert Fuchs vormen Takak en Schreuder een middenveld dat alles in zich heeft: ervaring, voetballend vermogen en fysieke kracht. 

Maar RKC is meer dan alleen het middenveld, want Koeman heeft ook spits Rick Hoogendorp weer aan het voetballen gekregen. De Hagenaar kampte mede door transferperikelen lang met een vormcrisis, maar heeft het net inmiddels al weer vier keer gevonden. Naast hem staat in de persoon van Eddy Putter doorgaans nog een trefzekere aanvaller. Putter scoorde in de nog jonge competitie al drie keer.

Omdat Koeman ook in zijn laatste linie met spelers als Serginho Greene, de onverwoestbare Marc van Hintum, Patrick van Diemen, Virgilio Texeira en de even kleurrijke als talentvolle doelman Khalid Sinouh over kwaliteit beschikt, kan RKC Waalwijk het dit seizoen elke ploeg moeilijk maken. Dat ondervond PSV eerder dit seizoen, al boekten de Eindhovenaren in eigen huis nog wel een nipte 1-0 overwinning. NAC ging echter wel keihard onderuit tegen RKC: in Breda werd het liefst 0-4. De statistieken
bewijzen dat RKC ook in Rotterdam al eens wist te winnen.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING
Sinouh; Van Hintum, Texeira, Greene, Van Diemen; Fuchs, Schreuder, Takak; Krohn-Dehli, Hoogendorp en Putter

STATISTIEKEN

LAATSTE TIEN ONTMOETINGEN

21/3/2004 Feyenoord - RKC 1-0
11/5/2003 Feyenoord - RKC 2-1
31/3/2002 Feyenoord - RKC 1-1
9/9/2000 Feyenoord - RKC 3-1
26/9/1999 Feyenoord - RKC 1-2

21/12/2003 RKC – Feyenoord 0-0
23/11/2002 RKC – Feyenoord 1-0
28/11/2001 RKC – Feyenoord 2-3
1/4/2001 RKC - Feyenoord 2-0
2/4/2000 RKC - Feyenoord 2-2