KUYT EN CASTELEN MET ORANJE SIMPEL LANGS FINLAND

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond de derde WK-kwalificatiewedstrijd met 3-1 gewonnen van Finland. Met Dirk Kuyt, Romeo Castelen en oud-Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst in de basis kwam Oranje nog wel met 0-1 achter, maar treffers van Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy (2x) brachten de ploeg van Marco van Basten de zege. Kuyt was dicht bij een doelpunt, maar vond de lat op zijn weg. Castelen verzorgde twee assists.

Tainio bracht Finland voor rust verrassend op voorsprong. Een verrassende tussenstand, maar op dat moment niet onterecht. Toen Oranje aan het eind van de eerste helft aanzette, bleek al snel het krachtverschil. Ajacied Sneijder mocht hard 1-1 binnenschieten. De Finnen waren amper bekomen van die tegentreffer toen Kuyt de lat teisterde met zijn schot. Murw gebeukt door de plotselinge aanvalsdrang van Oranje kon Finland de achterstand niet voorkomen. Van Nistelrooy was het die op aangeven van Castelen 2-1 maakte. Na rust had Oranje weinig meer te duchten van de bezoekers. Een fraai schot van de Mancunian-spits (op aangeven van Castelen) bepaalde de eindstand op 3-1. Castelen werd na 77 minuten gewisseld voor Roy Makaay.

Oranje behaalde tot dusver zeven punten uit drie duels. Afgelopen weekend liep het Nederlands elftal voor het eerst in de kwalificatiestrijd averij op. Tegen Macedonië werd het ondanks een treffer van Kuyt 2-2.