UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

Heart of Midlothian kende geen goede generale voor het duel met Feyenoord. De ploeg uit Edinburgh ging zonder Mark de Vries met 3-0 onderuit tegen Celtic. De Vries kampt met een lichte voetblessure en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Steven Pressley miste voor Hearts bij 2-0 een strafschop. Klik op meer voor een overzicht van de resultaten van Feyenoords tegenstanders in de UEFA Cup.

Een verdedigend Hearts had weinig te vertellen in Glasgow. Voor rust was het Henri Camara die 1-0 maakte. In de tweede helft liep Celtic via Juninho uit naar 2-0. Nadat Hearts een strafschop miste, maakte John Hartson voor Celtic de 3-0. Trainer Craig Levein maakte de laatste twee treffers niet meer mee. Levein vertrok in de rust van het duel om zo op tijd te arriveren in Kerkrade, waar hij zondag op de tribune zit voor de wedstrijd Roda JC – Feyenoord.

Schalke 04 won voor het eerst dit seizoen op vreemde bodem. Na drie uitnederlagen zonder ook maar een doelpunt te hebben gescoord, werden de eerste drie punten uitgerekend tegen het sterke Bayern München behaald. Gerald Asamoah verzorgde na 75 minuten het enige doelpunt met een kopbal.

De Zwitserse koploper FC Basel won zaterdagavond weinig overtuigend van de hekkensluiter Servette FC. Feyenoords tegenstander kwam achter, maar doelpunten van Christian Gimenez en Mladen Petric brachten Basel de zege.

Ferencvaros kwam net als Feyenoord niet op zaterdag in actie. De Hongaren spelen zondag tegen Újpesti TE.