Fanshop
Fanshop

JORIEN VAN DEN HERIK BEKIJKT FEYENOORD-RKC IN SOPHIA

Jorien van den Herik zal de eerste helft van de competitiewedstrijd Feyenoord-RKC, aanstaande zondag, niet in De Kuip, maar in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis bekijken. De president-commissaris van Feyenoord doet dit naar aanleiding van het succesvolle samenwerkingsverband dat de Rotterdamse club heeft met het Erasmus MC Sophia, zoals het ziekenhuis officieel heet.

Jorien van den Herik zal de eerste helft tegen RKC in het ziekenhuis bekijken in gezelschap van de patiëntjes en Bert van der Heijden. Laatstgenoemde is plaatsvervangend hoofd kindergeneeskunde van het Erasmus MC Sophia en met ingang van 1 januari 2005 opvolger van Hans Büller als hoofd kindergeneeskunde.
Van den Herik en Van der Heijden vertrekken in de rust richting De Kuip, om de tweede helft van de wedstrijd tegen RKC in het stadion bij te wonen.

De samenwerking tussen Feyenoord en Sophia bestaat sinds augustus 2003. Een van de onderdelen van de samenwerking is de Sophia Dag, die dit seizoen op 1 mei 2005 tijdens Feyenoord-SC Heerenveen zal worden gehouden. Daarnaast presenteert de selectie zich jaarlijks aan het begin van de competitie in het Erasmus MC Sophia en bezoekt alle kinderen op de afdelingen.

Gedurende het hele seizoen zijn door inspanning van Sophia TV, NOB, NOS, Canal+, Cinevideo en KPN alle thuiswedstrijden van Feyenoord live in het ziekenhuis te zien.