Fanshop
Fanshop

DIEGO BISESWAR GROTE MAN BIJ ORANJE ONDER 17

Oranje onder 17 jaar heeft donderdagavond een knappe 6-1 zege geboekt op de leeftijdsgenoten van Armenië. Feyenoorder Diego Biseswar was in het EK-kwalificatieduel  man van de wedstrijd met zijn drie doelpunten. De hoge uitslag was opmerkelijk, want de ploeg van Ruud Kaiser speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na de snelle rode kaart van Ömer Özcelik. Naast Biseswar kwamen ook Jordy Buijs (invaller) en Jerson Anes Ribeiro (basis) in actie.

Ruud Vormer maakte vroeg in het duel de openingstreffer. De Armeniërs dachten gelijk te maken, maar Ömer Özcelik haalde bal met zijn hand van de lijn. De speler van FC Utrecht kon vertrekken en Armenië zou de strafschop benutten. Het krachtsverschil bleek echter met tien tegen elf te groot. Rawley Roozendaal (twee keer) en Diego Biseswar (drie keer) zorgden met hun treffers voor een hoge einduitslag.

Oranje behaalde uit de eerste twee wedstrijden in de poule vier punten. Zaterdag volgt de beslissing in het laatste duel met Turkije. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de eindronde van de EK-kwalificatie in het voorjaar.

Opstelling Nederland: Koen Verhoeff (Ajax); Tom Hiariej (FC Groningen), Dirk Marcellis (PSV), Ömer Özcelik (FC Utrecht), Martijn van der Laan (FC Groningen), Vurnon Anita (Ajax), Ruud Vormer (AZ), Jerson Anes Ribeiro (Feyenoord); Rawley Rozendaal (Ajax) Jordy Brouwer (Ajax), Diego Biseswar (Feyenoord).

Wissels: 41. Ismail Aisatti (PSV) voor Ribeiro; 46. Jordy Buys (Feyenoord) voor Brouwer; 72. Geert Arend Roorda (SC Heerenveen) voor Vormer.

Bron: www.knvb.nl