FEYENOORD A1 HAALT MAXIMALE UIT DE MOGELIJKHEDEN

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag een zwaarbevochten 1-3 zege geboekt op ADO Den Haag. Feyenoord had het negentig minuten lang moeilijk met de strijdlustige Hagenaars, maar haalde het maximale uit de weinige mogelijkheden die het kreeg. Jonathan de Guzman en invaller Asjel Kujovic verzorgden de treffers. Mo Hammouti moest vlak voor tijd het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart zag voorgehouden.

Henk Fräser sprak na afloop over de omgekeerde wereld. Hij zag zijn ploeg goed spelen en volop kansen krijgen in wedstrijden tegen AZ en FC Groningen. In beide duels hielden de Rotterdammers slechts één punt over aan het treffen. Tegen ADO Den Haag speelde Feyenoord absoluut niet goed, maar werd het maximale uit de mogelijkheden gehaald. ‘Heel tegenstrijdig’, zegt Fräser. ‘Toen we tegen AZ met 1-1 gelijkspeelden, kon ik me daar niet zo druk over maken. We hadden goed gespeeld, maar misten de kansen. Ik zou me om een wedstrijd als vandaag eerder druk maken, want voetballend was het teleurstellend. Aan de andere kant moet ik ook reëel zijn, want tegen ploegen als ADO en FC Utrecht is het altijd lastig voetballen.’

ADO maakte het Feyenoord erg lastig. Toch waren het de Rotterdammers die de voorsprong namen na 41 minuten. Jonathan de Guzman bekroonde zijn fraaie individuele actie met een treffer: 0-1. Die stand gaf op dat moment niet de verhoudingen in het veld weer. ‘We hadden eigenlijk met 0-0 de rust in moeten gaan’, aldus Fräser.
Hoe moeizaam het ook verliep, Feyenoord kwam na rust in een positie waar het dit seizoen nog niet vaak in zat: een voorsprong met twee doelpunten. Het was weer De Guzman die doel trof. ADO bleef knokken en verdiende een doelpunt. Na 75 minuten zou dat ook volgen toen de Hagenaars een strafschop benutten. Vanaf dat moment kwam Feyenoord in de problemen. ADO drong aan voor de gelijkmaker en de bezoekers moesten steeds meer achteruit. Na 86 minuten moest Hammouti ook nog eens vertrekken met zijn tweede gele kaart. Terwijl de 2-2 in de lucht hing, counterde Feyenoord aan de andere kant naar 1-3. Invaller Kujovic deelde de Hagenaars de genadeklap uit en bezorgde Feyenoord de drie punten.

Feyenoord B1 en C1 komen dit weekend niet in actie.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Demeijer, Altheer, Davids, Hammouti; De Haan (15. Dickhoff), Van Leeuwen (86. Holman), De Guzman; Vincken, Kogeldans (60. Kujovic) en Van de Veer (60. Poot).