Fanshop
Fanshop

ORANJE ONDER 17 JAAR ZET STAP RICHTING EK

Oranje onder 17 jaar heeft zich geplaatst voor de eindronde van de EK-kwalificatiestrijd. De ploeg van trainer Ruud Kaiser boekte met pijn en moeite een gelijkspel tegen Turkije, een resultaat waarmee beide ploegen zich verzekerden van een ticket in de eindronde. Wales, dat ook vijf punten haalde, werd op basis van onderling resultaat en daarna op doelsaldo uitgeschakeld. Bij Oranje speelden de Feyenoorders Jordy Buijs en Diego Biseswar mee.

Oranje onder 17 had het zwaar tegen Turkije. Een plek in de eindronde van het EK leek ver weg toen de bezoekers ook nog eens de voorsprong namen. Özgürcan Özcan benutte de toegekende strafschop. Oranje bleef jagen en aan de hand van Biseswar, die tegen Armenië nog drie maal doel trof, volgde de verdiende gelijkmaker. Biseswar maakte de actie, toonde zich niet egoïstisch en legde de bal breed op de inlopende Geert Arend Roorda: 1-1. In de slotfase zetten beide ploegen niet meer aan, in de wetenschap dat de 1-1 voor beiden plaatsing in de eindronde betekende.

Opstelling Nederland: Koen Verhoeff (Ajax); Tom Hiariej (FC Groningen), Dirk Marcellis (PSV), Jordy Buijs (Feyenoord), Martijn van der Laan (FC Groningen); Vurnon Anita (Ajax), Ruud Vormer (AZ), Ismaïl Aisatti (PSV); Rawley Rozendaal (Ajax) Jordy Brouwer (Ajax), Diego Biseswar (Feyenoord).

Wissels: 58. Melvin Zaalman (Ajax) voor Brouwer; 73. Geert Arend Roorda (SC Heerenveen) voor Vormer.

Bron: www.knvb.nl