UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

Geen van de ploegen in poule A van de UEFA Cup ondervond hinder van het Europese programma van de afgelopen week. Naast Feyenoord wonnen ook Hearts, Schalke 04, FC Basel en Ferencvaros in hun competitie. Ferencvaros, dat over anderhalve week de strijd aanbindt met Feyenoord, won net als de Rotterdammers met grote cijfers. Het arme Lombard Papa FC werd met 5-0 verslagen.

Koploper Ferencvaros had het geen moment moeilijk met Papa. Voor rust was het al 2-0 door treffers van Sowunmi en Gyepes. In de tweede helft liep Ferencvaros via Bajevski (twee keer) en Szûcs uit naar 5-0.

Schalke 04 boekte onder toeziend oog van 61.000 toeschouwers een zwaarbevochten zege op FSV Mainz 05. Schalke had het moeilijk, maar kwam voor rust wel op voorsprong via Lincoln. Na rust maakte Mainz de gelijkmaker. De individuele klasse van de scorende Ailton bezorgde Schalke uiteindelijk de drie punten.

Hearts herstelde zich uitstekend van de nederlaag die het tegen Feyenoord leed. In de prestigieuze stadsderby met Hibernian was de ploeg van Craig Levein met 2-1 te sterk. Patrick Kisnorbo en Joe Hamill bezorgden Hearts een 2-0 voorsprong. Via Derek Riordan deed Hibs in de blessuretijd nog wat terug, maar verder zou Hibernian niet meer komen.

FC Basel bereikte met de 1-3 zege tegen FC Meyrin de achtste finale van de Zwitserse beker. Uitgerekend een invaller bezorgde Basel de zege. Christian Giminez stond nog geen 60 seconden in het veld toen hij de 2-1 maakte. Zeven minuten later was het weer Giminez die scoorde en daarmee het vonnis velde. In de eerste helft was het Julio Hernan Rossi die Basel op 0-1 had gebracht. Petrini maakte nog voor de rust de gelijkmaker.