UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

Drie van de vijf ploegen in poule A van de UEFA Cup kwamen op woensdag in competitieverband in actie. Feyenoords komende tegenstander Ferencvaros won net als drie dagen geleden overtuigend. Na de 5-0 zege van zondag werd er nu met 0-4 gezegevierd, bij Dabas. Ook Schalke 04 wist te winnen, met 0-2 bij 1. FC Nürnberg. Hearts bleef steken op een gelijkspel tegen Dundee: 1-1.

Ferencvaros verkeert ruim een week voor het treffen met Feyenoord in grootse vorm. De Hongaarse koploper won woensdag overtuigend van Dabas. Voor rust werd het via Tozser en Sowunmi 0-2. In de tweede helft liep Ferencvaros via twee doelpunten van Zavadszky uit naar een afgetekende 0-4 zege.

Ook Schalke 04 doet het de laatste weken uitstekend. De nieuwe trainer Ralf Ragnick, die aantrad na het gedwongen vertrek van Jupp Heynckes, heeft voor een schokeffect gezorgd bij de Duitse club. Schalke speelde onder Ragnick vier competitieduels en wist ze alle vier te winnen. Woensdagavond werd Schalke daarbij geholpen door tegenstander Nürnberg, dat al na 33 minuten verder moest met tien man. Thomas Paulus zag in die minuut zijn tweede gele kaart. Schalke stond op dat moment met 0-1 voor door een treffer van Ailton. Nog voor rust was het Ebbe Sand die de latere eindstand op het scorebord zette: 0-2.

Hearts kwam woensdag niet tot winnen. Uit bij Dundee kwam de ploeg van trainer Craig Levein wel op voorsprong via Kevin McKenna. Wilson tekende na ruim een uur voetbal voor de gelijkmaker. Beide ploegen kregen hierna nog mogelijkheden, maar verzuimden het te scoren.

FC Basel kwam net als Feyenoord woensdag niet in actie.