UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

Twee van Feyenoords tegenstanders in poule A van de UEFA Cup kwamen zaterdag in actie. Zowel Schalke 04 als Hearts wist te winnen en voor beiden was dat om verschillende redenen bijzonder. Het schokeffect dat gepaard ging met de komst van trainer Ralf Ragnick kent bij Schalke geen grenzen met de vijfde competitiezege in evenzoveel duels. Hearts, dat sinds gisteren zonder coach zit, bleef onaangedaan in het veld en won.

Bij Schalke-supporters moet zijn populariteit tot ongekende hoogte zijn gestegen. De slechte resultaten en het ontslag van Jupp Heynckes zijn naar de achtergrond gedreven, Ralf Ragnick heeft zijn ploeg het gevoel gegeven een onoverwinnelijk gezelschap te zijn. Waar er voor zijn komst nauwelijks punten werden gepakt, was er in de vijf competitiewedstrijden die Schalke onder Ragnick speelde nog geen enkel puntverlies. Ook tegen Ragnicks oude ploeg Vfb Stuttgart werd er weer gewonnen, al ging dat met moeite gepaard: 3-2. Dat was vooraf niet te verwachten, want Schalke trof in de eerste twee minuten twee maal doel. Ailton en Kobiashvili verzorgden de treffers. Lincoln maakte na 25 minuten de 3-0. Stuttgart leek verslagen, maar kwam via Solbo en Szabics binnen enkele minuten op 3-2. Het doelpuntencircus was daarmee ten einde, want beide ploegen kwamen na rust niet meer tot scoren.

Hearts zag vrijdag trainer Craig Levein richting Leicester City vertrekken. De succesvolle oefenmeester, die Hearts in zijn vier jaren als trainer omturnde tot stabiele middenmoter, zag daarmee de droom om als trainer in de Premier League te werken uitkomen. Voor Hearts was het zo vroeg in het seizoen een slecht moment om de trainer te verliezen. Toch bleef de selectie onaangedaan tegen Dundee. Kevin McKenna scoorde voor rust de 1-0. Paul Hartley en Dennis Wyness zorgden in de slotfase voor de 3-0. Dundee speelde bijna een hele wedstrijd met tien man nadat Hernandez na 25 minuten de rode kaart zag voorgehouden.