Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

Feyenoord treft donderdag in Ferencvaros een ploeg in grote vorm. De tegenstander van de Rotterdammers in het UEFA Cup-toernooi won zondag eenvoudig van Bekescsaba: 0-3. De laatste drie wedstrijden scoorde lijstaanvoerder Ferencvaros twaalf keer en hoefde het geen tegentreffer te verwerken. FC Basel, dat eveneens uitkomt in poule A van de UEFA Cup, wist zondag niet te winnen van FC Zürich.

Ferencvaros staat zes punten los van de nummer twee en het is de vraag wie de ploeg in Hongarije kan afstoppen. Zondag werd er met 0-3 gewonnen, maar dat gebeurde niet met de overmacht waarmee de laatste duels werd gewonnen. Tegenstander Bekescsaba had zelfs de beste kansen, maar hielp Ferencvaros met een eigen doelpunt in het zadel. De voorzet van Huszti werd door een verdediger in eigen doel verwerkt: 0-1. Het bleef lang spannend tot na 78 minuten de beslissing volgde. Ferencvaros kreeg een strafschop, maar Huszti zag zijn schot gekeerd. Voor de tweede keer in de wedstrijd zat het hem mee, want de bal kwam recht voor zijn voeten waarna hij in tweede instantie de 0-2 binnenschoot. Vlak voor tijd bepaalde Sowunmi de eindstand op 0-3.

FC Basel kwam in saai duel niet voorbij Zürich. Beide ploegen kregen nauwelijks kansen en verdienden het niet te winnen. Bij Basel kreeg Scott Chipperfield vlak voor tijd de rode kaart.

Zaterdag kwamen Hearts en Schalke 04 al in actie. Beide ploegen wisten te winnen.