Fanshop
Fanshop

FEYENOORD KLAAR VOOR FERENCVAROS

Feyenoord heeft zijn eerste training in Hongarije achter de rug. Op de nagenoeg perfecte grasmat van het Ferenc Puskas stadion werkte de ploeg van Gullit een lichte oefensessie af. Feyenoord kent geen personele problemen en zal naar alle waarschijnlijkheid morgen in de gebruikelijke opstelling aantreden tegen Ferencvaros.

In aanloop naar de wedstrijd tegen de Hongaren stelde Gullit tot zijn genoegen al vroeg in de week vast dat zijn ploeg de in Alkmaar opgelopen kater had verwerkt. De Feyenoord trainer zei dat hij dat op de trainingen in Rotterdam al had gemerkt. Wel stelde Gullit tijdens de traditionele persconferentie van vanavond zich te hebben gestoord aan de talrijke keren waarop Feyenoord dit seizoen door standaardsituaties is verrast.

Gullit: ‘Ik vind dat heel frustrerend. Vooral omdat het met een gebrek aan concentratie heeft te maken. Het geeft aan dat mensen niet doen wat ze moeten doen. Dat is ergerlijk. Als iedereen doet wat is afgesproken en het gaat dan nog fout, dan is wellicht het moment aangebroken om dingen te herzien. Maar als het gebeurt omdat mensen staan te slapen, is het heel irritant en bovendien moeilijk om daar concrete maatregelen tegen te nemen.’

Gullit verheugt zich ondertussen op de partij van morgen. ‘Wat een heerlijke mat,’ zei de trainer bij het betreden van het Puskas stadion. ‘Op dit soort momenten krijg ik echt weer zin om zelf te voetballen.’ De trainer kreeg daarbij bijval van zijn assistent Petrovic. ‘Op zo’n veld kun je niet slecht spelen. Dat is gewoon onmogelijk’, lachte de Montenegrijn.

De technische staf heeft de missie in Boedapest goed voorbereid. ‘We weten veel van dit team’, zei Gullit. ‘Ferencvaros is een sterk elftal, een goed collectief vooral. We zullen morgen heel geconcentreerd moeten zijn en er vooral voor moeten zorgen dat we de eerste twintig minuten goed doorkomen.’