Fanshop
Fanshop

WEERZIEN MET OUDE GLORIE IN BOEDAPEST

Feyenoord kan zich in het zonnige Boedapest niet alleen verheugen in de belangstelling van zo’n vijfhonderd meegereisde Nederlandse supporters, ook oud-Feyenoorders van Hongaarse afkomst maakten van de gelegenheid gebruik om in het spelershotel bij te praten. Zo kwamen onafhankelijk van elkaar de voormalige Feyenoorders Attila Ladinszky en Antal Roth de lobby binnengewandeld. Vanavond zal ook voormalig publiekslieveling Jozsef Kiprich zich in het Puskas stadion melden.

Ladinszky, exentrieke spits van Feyenoord halverwege de jaren zeventig, had zijn plakboek met herinneringen uit Rotterdam meegenomen en maakte van de gelegenheid gebruik om met verzorger Gerard Meijer bij te praten (zie foto). ‘Ik denk met heel veel plezier terug aan mijn tijd in Rotterdam’, zei Ladinszky, ‘en vind het prachtig dat Gerard Meijer nog steeds bij de ploeg betrokken is’. Ladinszky was tot voor kort manager bij Vasas Boedapest. Momenteel is hij zonder werk.

Net als Ladinszky meldde zich later op de dag ook Antal ‘Toni’ Roth, de man die eind jaren tachtig voor Feyenoord speelde. Beiden voelen zich nog steeds verbonden met de club uit Rotterdam.

Jozsef Kiprich, de grootste Rotterdamse publiekslieveling van de afgelopen decennia, liet zich vanmiddag niet zien in het spelershotel, maar bezoekt de wedstrijd van vanavond wel. Hij doet dat met een aantal Hongaarse en Nederlandse vrienden.

Feyenoord gebruikte de ochtend in Boedapest voor de traditionele wandeling. Gullit stak met zijn manschappen de Donau over en deed dat in de wetenschap dat iedereen fit is voor de wedstrijd van vanavond.