UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

Feyenoord ontvangt in de eerstvolgende Europese wedstrijd onomstotelijk de zwaarste tegenstander in de poule. Schalke 04 is in grote vorm en benadrukte dat zondag nog maar eens met de zesde competitiezege op rij. Het schokeffect na de komst van Ralf Rangnick lijkt geen grenzen te kennen, want het was tevens de zesde competitiewedstrijd onder zijn leiding. Naast Schalke wonnen ook FC Basel en Hearts. Ferencvaros ging verrassend onderuit.

De supporters van Schalke 04 weten niet wat ze meemaken. Na de dramatische competitiestart onder de inmiddels ontslagen Jupp Heynckes lijken de Duitsers onverslaanbaar te zijn. Donderdag zegevierde Schalke in Schotland over Hearts en zondag volgde alweer de zesde competitiezege op rij. Schalke besliste het duel in twee minuten tijd. Lang stond Schalke achter nadat Hamburger SV via Beinlich op voorsprong was gekomen. Mike Hanke verzorgde na 79 minuten de gelijkmaker, waarna de in grote vorm verkerende Braziliaan Lincoln twee minuten later de winnende treffer verzorgde: 1-2.

FC Basel won onder toeziend oog van 26.860 toeschouwers van BSC Young Boys. Basel kwam via Mile Sterjovski op voorsprong, maar zag Neri nog in de eerste helft de gelijkmaker scoren. Er was een strafschop voor nodig om het attractieve duel te beslissen. Christian Gimenez maakte na 51 minuten geen fout en maakte vanaf elf meter de winnende treffer.

Hearts heeft in de UEFA Cup-poule nog geen punt vergaard, maar doet het de laatste weken uitstekend in de competitie. De nieuwe trainer John Robertson boekte zondag zijn eerste zege als hoofdtrainer. De ploeg uit Edinburgh was met 0-1 te sterk voor Aberdeen. Moeilijk had Hearts het wel, want de beslissing werd pas geforceerd nadat Kevin McNaughton van Aberdeen de rode kaart zag voorgehouden. Het enige doelpunt van Hearts werd gemaakt uit een strafschop door Paul Hartley.

Ferencvaros was zondag helemaal de weg kwijt. Na de uitstekende resultaten in de competitie en de goede wedstrijd tegen Feyenoord, verloor de Hongaarse koploper verrassend van Debrecen: 2-0. Bogdanovic maakte beide doelpunten.