UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

De zegereeks van Schalke 04 is ten einde. Na zes competitiezeges op rij onder trainer Ralf Rangnick was het Hertha BSC dat aantoonde dat ook Schalke kan verliezen. Voor Feyenoord komt dat, minder dan drie weken voor het duel met de Duitsers, als goed nieuws. Een andere ploeg in groep A van de UEFA Cup, Hearts, bleef steken op een gelijkspel bij Kilmarnock: 1-1. FC Basel verloor zondag met 1-0 van FC Schaffhausen.

Het kon al een tijdje niet op bij Schalke, dat sinds de komst van Rangnick op alle fronten goed presteerde. De nederlaag moest en zou een keer komen, maar dat het thuis tegen een kwalitatief mindere tegenstander als Hertha zou gebeuren, kwam voor velen als een verrassing. Schalke kwam in de eerste helft achter door een treffer van Marcelinho. Asamoah maakte na rust de 1-1, maar treffers van Rafael en Niko Kovac brachten de Berlijnse ploeg de zege.

Hearts keek lang tegen een achterstand aan door een doelpunt Leven, maar raakte niet in paniek. Feyenoords poulegenoot zou na zeventig minuten op gelijke hoogte komen door een treffer van Dennis Wyness.

FC Basel blameerde zich zondag tegen het laaggeklasseerde FC Schaffhausen. De Zwitserse koploper ging met 1-0 onderuit. Het enige doelpunt werd wel gemaakt door een speler van Basel. David Degen schoot de bal echter niet in het doel van de tegenstander, maar in eigen doel.