UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

Schalke 04 heeft zaterdag aangetoond dat de nederlaag van vorige week een incident was. Bayer Leverkusen werd door Feyenoords komende tegenstander in de UEFA Cup knap en tegelijk eenvoudig verslagen. Ferencvaros behield de koppositie in Hongarije door een 1-5 zege bij ZTE. De andere groepsgenoten van Feyenoord waren minder succesvol. Hearts leed een pijnlijke thuisnederlaag en FC Basel werd uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Schalke 04 won onder de nieuwe trainer Ralf Rangnick zes maal op rij. De zegereeks bracht Schalke zelfs gedeeld aan kop. Vorige week volgde echter de eerste nederlaag onder Rangnick, toen Hertha BSC te sterk bleek. Het was zaterdag de vraag hoe de ploeg het zou oppakken tegen Bayer Leverkusen. Schalke’s oefenmeester kon na afloop tot zijn genoegdoening concluderen dat zijn manschappen het uitstekend hadden gedaan. Met goed voetbal, veel kansen en uiteindelijk drie doelpunten was Bayer voor eigen publiek kansloos naar de slachtbank geleid. Ebbe Sand verzorgde de openingstreffer, waarna Ailton na 37 minuten de 0-2 maakte. Na rust kwam Schalke geen moment in de problemen en was het Lincoln die de eindstand op 0-3 bepaalde.

FC Basel ging ten koste van FC Thun verrassend na strafschoppen ten onder in het Zwitserse bekertoernooi. In de reguliere speeltijd en de verlenging kwamen beide formaties niet verder dan het scoren van één doelpunt. Raimondi deed dat na een uur voetbal voor FC Thun, terwijl Rossi niet veel later de gelijkmaker zou maken. De thuisploeg toonde zich uiteindelijk het meest koelbloedig bij het nemen van de strafschoppen, waarmee het bekertoernooi voor Basel ten einde is.

Trainer John Robertson, die Craig Levein bij Hearts opvolgde, speelde voor het eerst thuis. Voor de supporters en Robertson zelf was dat een bijzonder moment, want na zijn vele successen en doelpunten als speler werd hij weer in de armen gesloten door de supporters in het Tynecastle Stadium. Het feestje zou echter worden verpest door het bezoekende Motherwell. Na 27 minuten moest Alan Maybury met de rode kaart vertrekken, waardoor Hearts ruim een uur met tien man verder moest. Tot overmaat van ramp werd er uit de toegekende strafschop ook meteen gescoord door Richie Foran. Hearts zou nog knokken voor wat het waard was, maar aan de stand zou niks meer veranderen.

Ferencvaros beleefde een eenvoudig middagje. Rosa bracht de Hongaarse koploper na negen minuten op voorsprong. Ferencvaros vergat hierna door te drukken, maar zou dat na rust goedmaken. In een tijdsbestek van 24 minuten werd er door achtereenvolgens Bajevski, Lipcsei, Szucs en Penska in totaal vier keer gescoord. ZTE maakte nog de eretreffer via Csoka.