Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD VERSLIKT ZICH IN FC GRONINGEN

Onder het toeziend oog van Schalke’04-spion Eddy Achterberg, verslikte Feyenoord zich in FC Groningen. In eigen Kuip leed de ploeg van Ruud Gullit een 1-2 nederlaag. Voor Feyenoord scoorde Kuyt vlak voor rust de gelijkmaker, maar in de tweede helft voltrok Nevland met zijn tweede goal het vonnis over Feyenoord. Saidi viel al in de eerste helft geblesseerd uit.

Ruud Gullit had zijn elftal noodgedwongen door elkaar gehusseld, nu hij het niet alleen moest doen zonder de geschorste Song en Bosschaart, maar ook geen beroep kon doen op Shinji Ono. De Japanner had te veel last van zijn enkel om te kunnen spelen en zat kleumend op de tribune toen scheidsrechter Haverkort voor het begin van Feyenoord-FC Groningen floot.

De absentie van Ono betekende de terugkeer van Thomas Buffel in het elftal. Uitgerekend in de week waarin hij liet weten zijn contract bij Feyenoord niet te willen verlengen, mocht hij weer eens in de basis beginnen.

Met Buffel en Ghaly op het middenveld begon Feyenoord goed aan de wedstrijd tegen FC Groningen. Het kende vrijwel vanaf het begin een overwicht, zonder dat dit overigens direct kansen opleverde voor de thuisploeg.

De enige uitzondering deed zich voor in de negende minuut, toen Thomas Buffel op weg leek naar het eerste Rotterdamse doelpunt. Hij onderstreepte echter zijn goede verstandhouding met concurrent Kalou door hem de bal aan te willen spelen, waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan.

Het ontbreken van grote mogelijkheden was er misschien de oorzaak van dat Feyenoord gaandeweg de eerste helft het overwicht wat kwijt raakte. Op het gladde veld gingen steeds meer duels verloren.

Het had in de 23ste minuut uiteindelijk zelfs de voorsprong voor Groningen tot gevolg. Mtiliga gaf daarvoor met balverlies de eerste aanleiding. Het had tot gevolg dat Van Gessel op doel kon schieten. Babos kreeg dat schot niet onder controle en stompte de bal voor de voeten van Erik Nevland. Die twijfelde geen moment en schoot de 0-1 binnen.

Pas na die achterstand kreeg Feyenoord grote kansen. Kalou schoot een keer over en Kuyt had de pech dat doelman Roorda een geweldige reflex had op zijn kopbal in de dertigste minuut.

Nadat Babos aan de andere kant van het veld nog een keer goed was opgetreden bij een gevaarlijk schot van Salmon, was het uiteindelijk in de 39ste minuut toch raak. Kalou draaide met enig fortuin om zijn tegenstander, waarna hij Kuyt de kans gaf binnen te schieten. De Katwijker maakte geen fout: 1-1.

Kort na de meevaller, kreeg Gullit een tegenslag te verwerken. Saidi bleek te veel last te hebben van zijn hamstring om verder te spelen en moest naar de kant. Loovens was zijn vervanger.

Met Loovens naast Paauwe begon Feyenoord aan een tweede helft, waarin Groningen vrij massaal probeerde de 1-1 stand te verdedigen. Toch was de eerste kans al binnen een minuut voor de gasten, maar tot opluchting van het legioen schoot Van Gessel toen van dichtbij over.

Daarna bleef Feyenoord op jacht naar de winnende treffer. Het deed dat vanaf de 64ste minuut met Lazovic in de ploeg. De Serviër kwam als invaller voor Castelen.

Lazovic had zich een beter moment voor zijn entree in het elftal kunnen voorstellen, want binnen tien minuten stond het 1-2 voor Groningen. Een voorzet van invaller (en ex-Feyenoorder) Brian Pinas leek een prooi voor het duo Mtiliga/Loovens, maar voordat het zo ver was had Nevland zijn voet er al tussen gezet en de 1-2 aangetekend.

Daarna beperkten de gasten zich helemaal tot hun verdedigende taak. Er was voor Feyenoord toen geen doorkomen meer aan. Alleen Goor kreeg in blessuretijd nog een schotkans, maar zijn poging vloog over de lat.

Feyenoord-FC Groningen 1-2 (1-1)
Scheidsrechter: B. Haverkort

Scoreverloop:
23’ 0-1 Nevland
39’ 1-1 Kuyt
71’ 1-2 Nevland


Geel: Loovens

Opstellingen
Feyenoord: Babos; Gyan, Saidi (42’ Loovens), Paauwe, Mtiliga; Castelen (64’ Lazovic), Buffel, Ghaly, Goor, Kuyt, Kalou.
FC Groningen: Roorda; Elshot, Van der Linden, Kruiswijk, Floren; Matthijs, Van Gessel, Seedorf; Salmon, Hugo (68’ Pinas), Nevland(90’Fledderus)