FEYENOORD 2 BOEKT NIPTE OVERWINNING OP EXCELSIOR

Een combinatie-elftal van de selectie en Jong Feyenoord heeft dinsdagochtend op Woudestein een 1-0 overwinning geboekt op Excelsior. De twee teams speelden een duel van twee keer 35 minuten. Het enige doelpunt kwam op naam van Ebi Smolarek. De Amerikaanse middenvelder Clint Dempsey maakte zijn debuut bij Feyenoord.

Het duel tussen Feyenoord 2 en Excelsior werd met name ingelast om een aantal spelers van Feyenoord één dat de laatste tijd om diverse redenen niet veel aan spelen toekwam weer eens wat speelritme te bezorgen. Zo maakten Chong-Gug Song en Pascal Bosschaart voor het eerst sinds zij eind oktober in Alkmaar tegen rood aanliepen hun opwachting. En ook de revaliderende Ramon van Haaren en de buiten de boot gevallen Bruno Basto, Ebi Smolarek en Malek Malkowski kwamen aan bod, terwijl van de gelegenheid dankbaar gebruik werd gemaakt om de Amerikaanse stagiair Clint Dempsey aan het werk te zien.

Dempsey maakte een ietwat onwennige maar verder alleszins redelijke indruk in het oefenduel. De middenvelder is lang, fysiek zeer sterk maar desalniettemin ook erg balvaardig. De komende dagen zal hij op de trainingen met het eerste nog meer indruk proberen te maken. Tijdens de wedstrijd met Excelsior was de enige hoofdrol namelijk weggelegd voor Ebi Smolarek. Want de Pool scoorde vlak voor het eindsignaal het enige doelpunt van de vriendschappelijke ontmoeting. Nadat Jeppe Curth in zijn voorlopig laatste duel voor Feyenoord een diepe bal met het hoofd panklaar legde, schoot Smolarek hem hard langs Excelsior-doelman Varkevisser. Eén minuut later was de goed spelende Magrão nog bijna goed voor een tweede Feyenoord-doelpunt, maar het fijnzinnige schot van de Braziliaan belandde buiten bereik van de keeper op de paal.

EXCELSIOR-FEYENOORD 2 0-1 (0-0)

0-1  Smolarek (68.)