Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

SCHALKE NEEMT KOPPOSITIE OVER, HEARTS VERRAST

Dankzij een 2-0 thuiszege op Ferencvaros heeft Schalke ’04 de koppositie in groep A van het UEFA Cuptoernooi overgenomen van Feyenoord. De Duitsers dankten de zege aan een eigen doelpunt van de Hongaar Gyepes en een treffer van Kobiashvili. Schalke is volgende week in de Kuip tegenstander van Feyenoord. In de andere poulewedstrijd van de avond boekte Hearts een verrassende 2-1 zege in en tegen Basel.

Heart of Midlothian bewees Feyenoord donderdag een goede dienst door in Zwitserland een knappe en onverwachte 2-1 zege te behalen op FC Basel. Wyness en Neilson scoorden goals namens de Schotten, Carignano deed wat terug voor FC Basel. Door de uitslagen van donderdag heeft Schalke de koppositie overgenomen van Feyenoord, dat na twee gespeelde wedstrijden de tweede plek inneemt.

STAND GROEP A

Schalke '04            3-7
Feyenoord             2-4
Hearts                   3-3
FC Basel               2-1
Ferencvaros          2-1

Ook in de andere poules was er goed nieuws voor de Nederlandse deelnemers. Zo won AZ met 3-1 in het Poolse Wronki. De Alkmaarders gaan daardoor samen met Glasgow Rangers aan de leiding in groep F. SC Heerenveen behaalde met Tomasz Rzasa in de basis een niet verwachte 1-0 overwinning op VfB Stuttgart, in het verleden meerdere malen struikelblok voor Feyenoord.

FC Utrecht was helaas minder succesvol. De Domstedelingen verloren in Brugge hun derde groepswedstrijd op rij. Plaatsing voor de volgende ronde is nog slechts een theoretische mogelijkheid.