UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

Schalke 04 zal woensdagavond vol vertrouwen aan de aftrap verschijnen in De Kuip. De continuerende zegereeks van Die Köningsblauen is daar oorzaak van. Zondag won Schalke van Arminia Bielefeld, wat al weer de achtste zege in de laatste negen competitiewedstrijden betekende. Schalke blijft daarmee in het spoor van koploper Bayern München. Ferencvaros en FC Basel wonnen ook, terwijl Hearts niet kon stunten tegen Glasgow Rangers.

Schalke 04 is halverwege een zware week. De club uit Gelsenkirchen werkt in zes dagen drie wedstrijden af. De reeks begon afgelopen donderdag in het UEFA Cup-duel met Ferencvaros, waarin Schalke zich na een 2-0 overwinning verzekerde van plaatsing voor de volgende ronde. Zondag nam Schalke het op tegen Arminia Bielefeld en drie dagen later, op woensdag, spelen de Duitsers in De Kuip tegen Feyenoord. De generale voor dat prestigieuze duel tegen de Rotterdammers was uitstekend voor Schalke. Rüdiger Kauf bracht de bezoekers verrassend op voorsprong, maar Schalke sloeg snel terug. Via treffers van Levan Kobiashvili (29ste minuut) en Ailton (37ste minuut) stond de latere eindstand nog voor rust op het scorebord. In de tweede helft kwam Schalke niet in de problemen en konden er na negentig minuten weer drie punten worden bijgeschreven.

Na drie nederlagen op rij heeft koploper FC Basel eindelijk weer eens gewonnen. St. Gallen werd met 1-0 verslagen. Hoewel de eindstand anders deed vermoeden, was het krachtsverschil groot. De 20.397 toeschouwers zagen Basel negentig minuten lang het beste van het spel hebben. Het eerste doelpunt van Cesar Andres Carignano zou al na 22 minuten vallen, waarna Basel het vertrouwen leek te gaan oppoetsen met een ruime zege. Niet bleek minder waar, want Basel vergat het krachtsverschil in de score uit te drukken. Beide ploegen zouden nog een zuiver doelpunt maken, die zowel in het geval van Basel als St. Gallen om onbegrijpelijke reden werd afgekeurd.

Hearts leek op weg naar een stuntje door in Glasgow het in grote vorm verkerende Rangers op een gelijkspel te houden. Het zou echter niet zover komen, want tien minuten voor tijd zorgde Nacho Novo voor de winnende treffer: 3-2. Hearts was voor rust uit een strafschop nog op voorsprong gekomen via Paul Hartley. Glasgow zou die voorsprong overnemen via Jamie McAllister (eigen doelpunt) en Novo, waarna de Nederlander Mark de Vries weer eens een doelpuntje meepikte: 2-2. De tweede treffer van Novo maakte een einde aan alle illusies van de ploeg uit Edinburgh.

Ferencvaros herpakte zich van de nederlaag die het afgelopen donderdag leed tegen Schalke 04. De Hongaarse koploper zegevierde met 4-0 over Bp. Honvéd. Voor rust scoorden Zavadszky en Gyepes voor Ferencvaros. Na rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong via treffers van Sowunmi en Vágner.