Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

BANDALOVSKI ONDERTEKENT CONTRACT BIJ FEYENOORD

Ivan Bandalovski heeft vrijdagochtend een contract ondertekend bij Feyenoord. De 18-jarige Bulgaarse rechtsback bereikte al eerder een principe-akkoord en werd gisteren medisch goedgekeurd. Bandalovski speelt de komende anderhalf jaar in De Kuip, waarna Feyenoord de optie heeft het contract met drie jaar te verlengen. ‘Hij is een groot talent en hopelijk kan hij zich nog dit seizoen vast bij de selectie spelen’, aldus technisch directeur Mark Wotte.

Bandalovski sluit op de eerste trainingsdag van het nieuwe jaar aan bij de groep en zal ook mee gaan op het trainingskamp. ‘Hij krijgt een kans om zich te bewijzen in de A-selectie’, zegt Wotte. ‘Met zijn goede mentaliteit en instelling kan hij zich dit seizoen hopelijk bij de selectie spelen. De aankomende maanden zullen daarvoor bepalend zijn.’

De Bulgaarse rechtsback heeft voor zijn jonge leeftijd al behoorlijk wat ervaring. Met Litex Lovech speelde hij dit seizoen drie keer in de UEFA Cup en kwam hij vaak in de competitie in actie. Bandalovski speelde voor alle nationale jeugdploegen en is momenteel aanvoerder van Bulgarije onder 19 jaar. Hij werd al één keer eerder voor de A-ploeg uitgenodigd.

De komst van het Bulgaarse talent is het eerste resultaat van de samenwerking die Feyenoord sinds kort heeft met voormalig publiekslieveling Andrej Jeliazkov. Ivan Bandalovski kreeg zijn opleiding bij Levski Sofia, de club waaraan ook Jeliazkov was verbonden. Bekenheid kreeg de rechtsback in het shirt van Litex Lovech.