FEYENOORD A1 HARD ONDERUIT TEGEN PSV A1

Feyenoord A1 is zaterdagmiddag hard met de neus op de feiten gedrukt door PSV A1: 0-4. De bezoekers gaven de ploeg van Henk Fräser een lesje in effectiviteit. Feyenoord laat de laatste weken veel kansen onbenut, maar dat bleef tot vandaag onbestraft door de tegenstanders. ‘Dit kan daarom leerzaam zijn’, aldus een teleurgestelde Fräser. Feyenoord B1 speelde zaterdag teleurstellend gelijk in de stadsderby met Excelsior: 1-1.

FEYENOORD A1

Koploper Feyenoord was zaterdag tegen middenmoter PSV vooral tegenstander van zichzelf. Op twee momenten in het duel kwam dat duidelijk naar voren. Vanaf de eerste minuten had Feyenoord goede mogelijkheden, terwijl PSV naar achter werd gedrongen. De Rotterdammers verzuimden de kansen te benutten, waarna de bezoekers de eerste de beste kans wel in een doelpunt wisten om te zetten. Na rust volgde een herhaling van voorgenoemd scenario. Feyenoord kreeg grote kansen, maar scoorde niet. Toen PSV vervolgens de 0-2 maakte, deelde het daarmee ook meteen de genadeklap uit aan Feyenoord. Jeffrey Altheer zag hierna zijn tweede gele kaart en kon met rood vertrekken, Fräser wisselde de helft van zijn elftal om iedereen nog wat speelminuten te geven in de verloren wedstrijd en PSV zou nog twee maal scoren: 0-3 en 0-4.

‘De zege is verdiend, maar gezien het wedstrijdbeeld geflatteerd’, zegt Fräser. ‘De jongens hebben er hard voor gewerkt, daar kan ik niet over klagen. Maar we zijn nu met de neus op de feiten gedrukt. Ooit moest het natuurlijk een keer mis gaan als we maar kansen blijven missen. Dit kan leerzaam zijn, maar daarom niet minder teleurstellend op dit moment.’

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Demeijer (70. Dickhoff), Altheer, Davids, Hammouti; De Haan (70. Lagas), Van Leeuwen (70. Marengo), De Guzman; Vincken, Kogeldans (60. Kujovic) en Poot (60. Holman).

FEYENOORD B1

Feyenoord B1 knokte er hard voor, maar slaagde er niet in om van stadsgenoot Excelsior te winnen: 1-1. Zo kon het gebeuren dat de trotse koploper dure punten verloor tegen de nummer laatst op de ranglijst. Onnodig en zonde, oordeelden spelers en trainer na afloop. Onnodig, omdat Feyenoord de ploeg is met het surplus aan kwaliteit. En zonde, omdat Ajax B1 zondag met een zege bij AZ de eerste plaats overneemt. De Amsterdammers staan dan twee punten boven Feyenoord. ‘Het zat er vandaag niet in’, zegt trainer Cor Adriaanse. ‘Ik kan de jongens niets verwijten over de instelling. We speelden niet goed, het tempo was te laag en Excelsior profiteerde daarvan door met veel man achter de bal te spelen waardoor wij weinig creëerden. Natuurlijk, dit was een derby. Maar ik denk niet dat het iets met het resultaat te maken heeft gehad. Wij zijn Feyenoord en moeten dat uitstralen. Alleen de drie punten waren vandaag voldoende. Maar helaas.’

Feyenoord kwam na twaalf minuten nog wel op voorsprong. Norichio Nieveld verzorgde de openingstreffer. De ploeg van Adriaanse verzuimde echter door te drukken, waardoor Excelsior er in bleef geloven. Na 64 minuten voetbal resulteerde dat in de gelijkmaker.

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, Wattamaleo; Hagary (Pedro), Poldervaart en Maayen