UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

FC Basel heeft zondag een knappe 2-3 zege geboekt uit bij Grasshoppers. Feyenoords komende tegenstander in het UEFA Cup-toernooi stond bij rust met 0-3 voor, maar zag de thuisploeg nog gevaarlijk dichtbij komen in de tweede helft. Schalke 04 versloeg het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk in de Knaller im Kohlenpott: 0-1. Hearts won zaterdag al, met 3-0 van Dunfermline.

FC Basel speelde een geweldige eerste helft. Via Scott Chipperfield, Christian Gimenez en Benjamin Huggel kwam de Zwitserse koploper voor 13.200 toeschouwers op een 0-3 voorsprong. De rust kwam voor Grasshoppers op een goed moment om op adem te kopen. Na rust herpakte de thuisploeg zich en knokte het zich knap terug in het duel. Via Muff werd het 1-3, waarna doelpuntenmaker Gimenez de rode kaart kreeg bij Basel. Het was de inleiding van een spannende slotfase, waarin Grasshoppers nog één keer scoorde via Nunez. Dichterbij zou de thuisploeg niet komen.

Schalke 04 profiteerde van het puntenverlies van Bayern München. De club uit Gelsenkirchen kwam na de zege in en tegen Dortmund op een gedeelde eerste plaats terecht. Schalke had het niet makkelijk in de zwaarbeladen derby met Borussia. De ploeg van Bert van Marwijk vocht hard, maar kon het in het eigen Westfalenstadion niet bolwerken. De Braziliaan Ailton maakte na zeventien minuten de enige treffer. Borussia kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar Schalke had via Ailton de grootste kans om te scoren. De spits had bij zijn tweede grote mogelijkheid het vizier echter niet op scherp.

Hearts kwam afgelopen zaterdag geen moment in de problemen tegen Dunfermline. De ploeg uit Edinburgh kon eenvoudig uitlopen naar een 3-0 zege. Voor rust was het Dennis Wyness die de openingstreffer maakte. De twee andere doelpunten vielen al snel in de tweede helft. Raman Pereira maakte na 46 minuten de 2-0, waarna Paul Hartley tien minuten later een toegekende strafschop benutte: 3-0.