UEFA CUP: RESULTATEN VAN DE TEGENSTANDERS IN DE POULE

FC Basel heeft geen goede generale beleefd voor het duel met Feyenoord. De Zwitserse koploper verspeelde na rust een 3-1 voorsprong tegen FC Thun: 3-3 eindstand. Naast Basel konden ook twee andere poulegenoten van Feyenoord niet winnen. Schalke 04 dacht als Herbstmeister de eerste competitiehelft af te sluiten, maar zag uiteindelijk Bayern München met die eervolle vermelding aan de haal gaan. Hearts speelde gelijk, ondanks een vroege rode kaart van Webster.

FC Basel beleefde een slechte start toen Andreas Gerber al na vijf minuten de 0-1 scoorde. Een zorgelijke ontwikkeling voor Basel, want bij een zege van Thun zou de voorsprong van Basel nog maar vier punten bedragen. Het bracht Basel niet in het minst in verwarring en Feyenoords tegenstander zocht rustig verder naar de opening. Die werd al snel gevonden toen Julio Hernan Rossi een fraaie pass gaf op Matias Emilio Delgado, die koelbloedig doel trof: 1-1. Het startsein was daarmee gegeven, want via Cesar Andres Carignano en Rossi zou de thuisploeg naar 3-1 uitlopen. In de tweede helft was Basel geen schim meer van het dominante gezelschap dat het voor rust was. 23.677 toeschouwers zagen FC Thun via Silvan Aegerter en Mario Raimondi op 3-3 komen. De bezoekers hadden in de slotfase nog voor een grote stunt kunnen zorgen, maar dat bleef Basel bespaard. Hoewel het resultaat zich als een nederlaag deed aanvoelen, kwam Basel toch als grote winnaar uit het duel. Want vlak voor het ingaan van de winterstop is het verschil nog steeds zeven punten met de grootste concurrent.

Schalke 04 dacht zaterdag als Herbstmeister de winterstop in te gaan, maar na negentig minuten was het Bayern München die deze eervolle vermelding ten deel viel. Feyenoords tegenstander in het UEFA Cup toernooi was bij een zege op SC Freiburg als koploper de winterstop ingegaan, aangezien Bayern gelijkspeelde tegen VfB Stuttart. Die zege leek er ook te komen, want tot enkele minuten voor tijd stond Schalke in de Arena AufSchalke met 1-0 voor door treffer van Mladen Krstajic. Freiburg kwam echter in de slotfase nog langszij via Roda Antar.

Hearts begroette het gelijkspel tegen Inverness met gemengde gevoelens. Enerzijds was de prestatie reden tot vreugde, aangezien de ploeg van John Robertson na de vroege rode kaart van Webster op weinig meer had gerekend. Anderzijds was er de teleurstelling, want Hearts kon het goed bolwerken, kwam op voorsprong en moest uiteindelijk toch een treffer incasseren. Paul Hartley was het die de ploeg Edinburgh naar 0-1 schoot vanaf elf meter. Zes minuten later zou er weer een strafschop worden toegekend, nu echter voor de thuisploeg. Juanjo rondde koelbloedig af en zette daarmee de latere eindstand op het scorebord: 1-1.