Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD MAG GELIJKSPELEN IN BASEL

Terwijl Feyenoord zich al gekwalificeerd heeft voor de volgende fase van het UEFA Cuptoernooi, moet FC Basel donderdag alles op alles zetten om te overwinteren. En dat terwijl het team van succestrainer Christian Gross voor dit seizoen nog hoopte op nieuw succes in de Champions League, het toernooi waarin de Zwitsers enkele seizoenen terug ver kwamen. Maar de magie van het Sankt Jakobspark lijkt tijdelijk uitgewerkt.

Voor Feyenoord staat er donderdag in Basel weinig meer op het spel dan de groepswinst. Want dankzij de overwinningen op Schalke en Hearts en het gelijke spel bij Ferencvaros weten de Rotterdammers zich gekwalificeerd voor de volgende ronde. En wat die groepswinst betreft: zelfs bij een kleine nederlaag is de kans aanwezig dat Feyenoord met die eer gaat strijken. Niet onbelangrijk detail is dat de groepswinnaar in de nieuwe opzet een minder zware tegenstander kan verwachten dan de nummer twee of drie. Desondanks heeft Feyenoord Karim Saidi (licht geblesseerd) en Shinji Ono (wordt vader) thuisgelaten.

Feyenoord beschikt in Basel donderdag zodoende niet over al zijn matadoren. De vraag is of trainer Ruud Gullit het duel aangrijpt om wat dingen uit te proberen in de met name bij spelhervattingen rammelende defensie of dat hij toch vóór alles een overwinning wil behalen. De wetenschap dat een gelijkspel genoeg is voor groepswinst, zal zeer waarschijnlijk als een natuurlijke handrem werken op de spelersgroep.

Hoopgevend is dat ook FC Basel niet op volle oorlogssterkte lijkt. De Zwitserse lijstaanvoerder, die moet winnen van Feyenoord om de kansen op overwinteren in eigen hand te houden,  mist al een tijdje de verdedigers Yakin, Smiljanic en Quennoz. Afgelopen weekend moest trainer Gross het ook nog eens doen zonder de zieke middenvelder Ivan Ergic en het geschorste duo Chipperfield en Gimenez. Die laatste twee zullen donderdag zeker terugkeren in de basis, het lot van de andere spelers is nog onzeker.


VERMOEDELIJKE OPSTELLINGEN
FC BASEL
Zuberbühler; Philipp Degen, Quennoz, Zwyssig, Kleber; Sterjovski, Huggel, Chipperfield; Rossi, Gimenez; Carignano

FEYENOORD
Lodewijks; Song, Loovens, Paauwe, Mtiliga (Basto); Castelen (Smolarek), Buffel, Bosschaart, Goor (Magrao); Kuyt en Kalou

STAND GROEP A
Feyenoord 3 7
Schalke 4 7
Basel  3 4
Hearts  3 3
Ferencváros 3 1

PROGRAMMA GROEP A
FC Basel-Feyenoord
Hearts-Ferencvaros