Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD VERLIEST EERSTE WEDSTRIJD OP GRAN CANARIA: 2-4

Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd in het toernooi om de Maspalomas Cup niet weten te winnen. Op Gran Canaria was Bayer Leverkusen te sterk. De Duitsers wonnen met 2-4. Voor Feyenoord scoorden Lazovic en Kuyt. De Graaf en Gibbs maakten hun debuut in het roodwit. De nieuwelingen Bahia en Bandalovski kwamen nog niet in actie.

In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar gooide Ruud Gullit twee van de vier nieuwelingen in zijn selectie dus direct voor de leeuwen. Zowel de van RBC overgenomen Edwin de Graaf als de Amerikaanse proefspeler Cory Gibbs mochten in de eerste wedstrijd om de Maspalomas Cup direct in de basis starten.De Graaf speelde als rechtermiddenvelder, Gibbs vormde achterin een centraal duo met Saidi. Patrick Paauwe zat op de bank, waardoor Bart Goor in Spanje de aanvoerdersband omkreeg.

Het elftal waarmee Feyenoord aan de wedstrijd tegen het Duitse Bayer Leverkusen aantrad kende nog meer opvallende namen. Die van Sebastian Pardo bijvoorbeeld, de Chileen die na een langdurige blessure weer terugkeerde in het eerste elftal van Feyenoord. Hij speelde in een controlerende rol op het middenveld en maakte daar een rentree die vooral door voorzichtigheid werd gekenmerkt.

Dat kon niet worden gezegd van een andere speler die na lange tijd weer eens vanaf het begin mocht meedoen, Danko Lazovic. Hij verving Kalou, die met een lichte hamstringblessure in het hotel was achtergebleven.

Lazovic toonde zich gretig, maar had de pech dat Feyenoord in de eerste helft maar nauwelijks aan aanvallen toekwam. Hij was wel de eerste Feyenoorder die een kans kreeg om de score te openen, maar toen was de wedstrijd wel al twintig minuten onderweg en stond Leverkusen dankzij een doelpunt van Berbatov al met 0-1 voor. Hij had in de veertiende minuut de rebound verzilverd die was ontstaan na een afstandschot op de paal van Kryznoiwek.

Vijf minuten voor rust herhaalde hij dat kunststukje en scoorde hij 0-2 uit een combinatie met Robson. Zijn inzet was onhoudbaar voor Babos, die, zoals aangekondigd door Gullit, weer is teruggekeerd als vaste keeper.

Bart Goor leek vlak voor het einde van de eerste helft Feyenoord aan een doelpunt te helpen, maar zijn inzet belandde op de paal.

Feyenoord moest tot deel twee wachten, voordat er werd gescoord. Lazovic was de eerste die raak schoot. Hij bepaalde kort na de hervatting de tussenstand op 1-2. Lang stond die stand niet op het scorebord, want anderhalve minuut later was het door een doelpunt van Voronin alweer 1-3.

Feyenoord, dat in ongewijzigde vorm in de tweede helft wat meer vuur in zijn spel wist te brengen, raakte daarvan niet ontregeld. Het bleef zijn eigen spel spelen en werd daarvoor beloond. Binnen vijf minuten maakte Kuyt er na goed doorgaan alweer een wedstrijd van: 2-3.

Het bleef doelpunten regenen in Maspalomas, want kort nadat Gullit Bosschaart en De Graaf naar de kant had gehaald voor Mtiliga en Castelen, stond het alweer 2-4. Voronin mocht scoren, ondanks de buitenspellucht waarmee zijn goal was omgeven. Verdedigend maakte Feyenoord in die periode een wankele indruk.

Later bracht Gullit ook de Braziliaan Magrao in het veld (voor Kuyt), maar invloed op de score had dat niet meer.

Dinsdag komt Feyenoord weer in actie. Dan is om 18.30 uur Nederlandse tijd het Noorse Rosenborg de tegenstander.

Feyenoord-Bayer Lerverkusen 2-4 (0-2)
Maspalomas Cup, Gran Canaria, Spanje

Scoreverloop:
14’ 0-1 Berbatov
40’ 0-2 Berbatov
47’ 1-2 Lazovic
49’ 1-3 Voronin
53’ 2-3 Kuyt
60’ 2-4 Voronin

Opstelling Feyenoord: Babos; Gyan, Saidi, Gibbs, Bosschaart (59’ Mtiliga); De Graaf (59’ Castelen), Pardo, Ghaly, Goor; Kuyt (65’ Magrao), Lazovic.