Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

KAMERAADJES ONDERVRAGEN GULLIT, KUYT, GOOR EN METGOD

De gebruikelijke persconferentie was zondag na het duel met Excelsior in een ander jasje gestoken. Waar normaliter de aanwezige journalisten vragen stellen aan de trainers, was het na de benefietwedstrijd de beurt aan de Kameraadjes om Ruud Gullit en de aangeschoven Dirk Kuyt, Bart Goor en Excelsior-trainer John Metgod het vuur aan de schenen te leggen. En dat lukte de Kameraadjes, want ze vergaten het niet om zo nu en dan een kritische vraag te stellen. 

Gullit zat nauwelijks rustig op zijn stoel of hij kreeg de eerste kritische vraag. ´Waarom koopt Feyenoord geen verdedigers?´, vroeg een Kameraadje zich af. Gullit: ´Daar zijn we actief mee bezig. Vandaag heeft Bahia gedebuteerd in de basis. Dat is ook een verdediger. Maar we zijn er druk mee.´ Ook Kuyt ontkwam niet aan de kritische vraagstelling van een Kameraadje. Want wil Feyenoord nou alsjeblieft weer eens een keer winnen van Ajax, vroeg de jongen. Kuyt: ´De eerste wedstrijd tegen Ajax is in april in De Kuip. We hopen dan natuurlijk te winnen. Dat wordt ook wel eens tijd.´

Daarnaast was er ook ruimte voor andere vragen. Zo wilden de Kameraadjes weten wat het lievelingseten is van Kuyt (´vis, maar ook biefstuk met sla en gebakken aardappels´), of Goor nog aan andere sporten doet (´vroeger volleybal, vechtsporten en nu af en toe golf´), of Kuyt zelf bepaalt op welke positie hij speelt (´nee, bij een club als Feyenoord mag je al blij zijn dat je mag spelen´) en was er de vraag of Metgod heel erg baalde dat zijn ploeg zoveel kansen miste (´Ja!!!´). Na de persconferentie was er voor de kinderen nog alle gelegenheid om met Gullit, Goor, Kuyt en Metgod op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen.