FEYENOORD A1 LOOPT AVERIJ OP IN TITELSTRIJD

Feyenoord A1 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om AZ te verslaan: 1-1. De Rotterdammers zagen daarmee de achterstand op de winnende koploper Ajax oplopen tot vier punten. Feyenoord B1 won wel van Willem II (1-2)  en hield zich met dat resultaat Ajax van het lijf. Het verschil op de ranglijst bedraagt één punt. De C1 won net als de B1 in Tilburg van Willem II met 1-3.

GEMENGDE GEVOELENS BIJ FEYENOORD A1 NA GELIJKSPEL

Feyenoord A1 mocht uiteindelijk blij zijn dat het met een punt Alkmaar verliet. Na de gelijkmaker van AZ kwam de ploeg van Henk Fräser onder druk te staan, maar verzuimde de thuisploeg de winnende treffer te maken. Dat had voor AZ ook een te grote beloning geweest voor die korte opleving. Feyenoord was de ploeg die 65 minuten uitstekend speelde, goede mogelijkheden creëerde, AZ naar een kansloze nederlaag leek te spelen, maar uiteindelijk vergat om de vroege voorsprong uit te bouwen. ´Daarom zijn er gemengde gevoelens´, zegt Fräser. ´Als je kijkt naar de slotfase mag je blij zijn met dat punt. Maar we hadden voor de 1-1 al met 3-0 voor kunnen staan. En daar baal ik weer van. We vergeten te scoren.´
Asjel Kujovic hielp Feyenoord na zes minuten op voorsprong. Hij kapte twee man uit in het zestienmetergebied om vervolgens knap in te schieten: 1-0. Daarna mocht eerst Tim Vincken en vervolgens Rico Kogeldans alleen op het doel af, maar stond de AZ-sluitpost in de weg. Vooral het missen van die twee grote kansen kwam de Rotterdammers na rust duur te staan.
Ajax wist zaterdag wel te winnen, waardoor Feyenoord nu een achterstand van vier punten heeft. Fräser: ´Het is nog niet beslist, maar we moeten nu wel alles gaan winnen. Feyenoord kan en mag van ploegen als Ajax en PSV punten verliezen, maar we geven het kampioenschap uit handen door wedstrijden als vandaag en een gelijkspel tegen FC Groningen in eigen huis. Dat is het frustrerende.´

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff, Bandalovski, Davids, Holman; De Guzman, De Haan, Van Leeuwen (70´ Poot); Vincken, Kujovic en Kogeldans.

STRIJDEND FEYENOORD B1 HOUDT AJAX OP AFSTAND

Trainer Cor Adriaanse was na afloop content met de instelling van zijn ploeg. Op het slechte veld in Tilburg was het moeilijk voetballen, waardoor de wedstrijd tegen Willem II vooral werd beslist op strijd. En strijd werd er geleverd, constateerde oefenmeester. De einduitslag in het voordeel van Feyenoord leverde daarvoor het sluitende bewijs: 1-2. Adriaanse: ´We kwamen moeilijk aan voetballen toe en ik was blij om te zien dat de jongens dat compenseerden met strijd.´
Feyenoord had het geen moment makkelijk in Brabant, maar hoefde tegelijkertijd ook weer niet te vrezen dat het averij op zou lopen. Na acht minuten maakte Feyenoords eerste treffer via Kevin Wattamaleo het mogelijk dat de Rotterdammers rustig achter over konden leunen. Jerson Anes Ribeiro leek de marge te verdubbelen, maar spijtig genoeg voor Feyenoord, teisterde zijn schot niet het net maar de lat. Toch was er heel even reden tot onrust toen Willem II vanuit het niets de bal na 58 minuten achter doelman Erwin Mulder werkte: 1-1. Twee minuten later herstelde Adriaanse´s formatie de verhoudingen echter weer. Jordy Buijs schoot knap raak: 1-2. Feyenoord speelde de wedstrijd hierna rustig uit en hield het eveneens winnende Ajax van het lijf. Feyenoord staat één punt voor de Amsterdammers.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, K. Wattamaleo; Poldervaart (72´ R. Watamaleo), Hagary, Maayen (53´ Biseswar).

FEYENOORD C1 SPEELT KATER VAN ZICH AF

Feyenoord C1 verloor vorige week de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en dat zorgde de afgelopen week voor een behoorlijke naschok op Varkenoord. Door de nederlaag tegen koploper FC Utrecht waren de kansen op het kampioenschap verkeken, wisten spelers en trainers. Zaterdag speelden de Rotterdammers met een 1-3 zege op Willem II de kater van zich af. ´Dat was wel even nodig´, zegt trainer Michel Valke. ´want we zaten toch wel eventjes in de put. Wat ons vooral zwaar viel, was dat we onterecht verloren van Utrecht. Daarom was de overwinning van vandaag een welkome.´
Feyenoord kwam na 20 minuten op voorsprong. Sten Wever maakte de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Louis Pedro. Kort voor rust maakte Willem II uit een vrije trap de gelijkmaker. De ploeg van Valke speelde vooral in de tweede helft goed en maakte in die fase het verschil. Jochie Sebrechts knalde na 59 minuten met een fantastisch afstandschot de 1-2 binnen. Twee minuten later was het Pedro die de 1-3 eindstand op het scorebord bracht.

Opstelling Feyenoord C1: Otten; Van Dam, Ramsteijn, Schenkeveld, Fer; Georginio, Wever, Sebrechts; Parez, Pedro en Mendes Rodrigues (55. Clasie).